Dočekajte Novu 2024. godinu na + 25°C

Dubai je dragulj arapskog zaljeva, izuzetno i kontrastno mjesto koje predstavlja pravi svijet u malome koji može zadovoljiti potrebe i želje baš svakog gosta. Ujedno se smatra i  gurmanskom prijestolnicom Srednjega istoka. Posjetite ovaj čuveni emirat i priuštite si bezcarinsku kupovinu, razgledavanje mjesta s pogledom na najviše građevine na svijetu, večernje krstarenje po rijeci, ulaz u najveći vodeni park te uživanje na zlatno pješčanoj plaži toploga mora. Pored Dubaija imat ćete priliku  upoznati još i zanimljivu prijestolnicu Arapskih Emirata – Abu Dhabi koji Vas, sigurni smo, neće ostaviti ravnodušnima…

Termin putovanja:   27.12.2023 – 03.01.2024.
8 dana – 7 noćenja
Prevoz: Avion – direktni let!

Cijena aranžmana po osobi:

               HoteliCIJENA ZA PRVIH 10 PRIJAVACIJENA ZA REDOVNE PRIJAVE
 Golden Tulip Media Barsha 4* ili sličan2899 KM2999 KM


ARANŽMAN UKLJUČUJE:                                                                       

 • Avio prijevoz na  relaciji SJJ – Dubai – SJJ (Fly Dubai)
 • AERODROMSKE TAKSE!                             
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
 • Troškove organizacije putovanja
 • Smještaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u 1/2 sobi u odabranom hotelu
 • D

ARANŽMAN  NE UKLJUČUJE

 • Cijenu vize sa ishođenjem 200 KM (potrebna jasna kopija pasoša – validnost minimalno 6 mjeseci)
 • Boravišnu taksu koja se plaća direktno na recepciji hotela (3 EUR ili 4 EUR po osobi po danu)
 • Doplatu za fakultativne izlete
 • Doplatu za 1/1 sobu 750 KM po osobi za Hotel Golden Tulip Media Barsha 4* ILI SLIČAN
 • Troškove PZO

NAPOMENE:

 • Navedeni program je prijedlog koji je rađen na bazi 30 uplata, te može doći do izmjena u rasporedu i redoslijedu programa, kao i na destinaciji.
 • Agencija ne može uticati na promjenu satnice leta, niti na otkazivanje. Organizator putovanja ne garantuje dobijanje vize.

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

DAN / 27.12.2023. / SARAJEVO – DUBAI

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 3 sata prije leta. Let za Dubai u 14:20 sati na letu FZ-762. Slijetanje u Dubai planirano je u 22:40 sati. (SVA NAVEDENA VREMENA SU LOKALNA). Nakon carinskih formalnosti transfer do hotela. Smještaj i noćenje.

DAN / 28.12.2023. / DUBAI                            

Nakon doručka u hoteluslijedi fakultativni razgled Dubaija (panoramski- ulaznice nisu uključene)s vodičem na bosanskom jeziku.Obići ćemo i Jumeirah beach hotel i Burj Al Arab hotel, najluksuzniji i najviši hotel na svijetu Mogućnost posjete Souk Madinat Jumeirah (Turistički bazar), uz veliki broj kafića i restorana sa jako dobrim pogledom na hotel Burj Al Arab. Prolazak pored Sheikh Mohamed Bin Rashid palače i dolazak na ostrvo Palme Jumeirah na kojoj se nalazi prekrasni i dobro poznati hotel Atlantis. Na kraju izleta prilika da se vidi najviša zgrada na svijetu, Burj Khalifa, najveći tržni centar na svijetu, Dubai mall i igrajuće fontane koje oduzimaju dah. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN / 29.12.2023. / DUBAI – ABU DHABI – DUBAI

Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabija. Odlazak do Qasr Al Watan (ulaznica se plaća posebno), nezaobilazne predsjedničke palače koja je tek nedavno otvorila svoja vrata posjetiteljima te će vas ostaviti bez daha svojim bogato ukrašenim interijerom. Grad odlikuje mnoštvom zadivljujućih modernih zdanja s elementima islamske arhitekture. Obilazak Sheikh Zayed džamije, jednoj od najvećih džamija na svijetu koja svojim izgledom nikoga ne ostavlja ravnodušnim, Heritage village i Ferrari world-a. Nakon cjelodnevnog izleta povratak u hotel u Dubai. Noćenje.

DAN/ 30.12.2023. / DUBAI – SAFARI

Nakon doručka u hotelu predlažemo vam fakultativni odlazak na pustinjski safari, koji podrazumjeva adrenalinsku vožnju luksuznim džipovima po veličanstvenim pješčanim dinama u pustinji, promatranje zalaska sunca te posjetu beduinskom selu, uz mogućnost jahanja deva, ukrašavanja kože kanom ili uživanja u tradicionalnoj nargili. Tura Vas vodi ravno u srce pustinje uzbudljivom vožnjom luksuznim džipovima sa profesionalnim vozačima te uživanju u očaravajućoj ljepoti uz jahanje kamila i skijanje na pijesku uz dosta uzbuđenja i zabave… Imat ćete priliku jahati kamile pokraj Beduinskog sela, te probati Shishu (nargilu), uz prelijepi zalazak sunca. Uz sve to ćete probati ukusni roštilj uz koji će Vas zabavljati trbušna plesačica. Povratak u hotel i noćenje.

DAN / 31.12.2023. / DUBAI

Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti te pripreme za obavezni doček Nove godine u izabranom hotelu.
SRETNA VAM NOVA 2024. GODINA! Noćenje u hotelu.

DAN/ 01.01.2024. / DUBAI –  MIRACLE GARDEN & GLOBAL VILLAGE

Nakon doručka predlažemo slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, uživanje na plažama, shoppingu, šetnji. Poslijepodne preporučujemo odlazak na fakultativni izlet u Miracle Garden & Global Village. Miracle Garden je nevjerojatan park u kojem se nalazi mnoštvo lukova i maketa napravljenih od cvijeća u različitim oblicima poput aviona i kuća u prirodnoj veličini. Cijeli park broji preko 100 miliona cvjetova. Otvoren je 2013. godine u nastojanju da stvori bujnu oazu usred pustinje, ovaj je vrt od tada postao jedna od najposjećenijih atrakcija u Dubaiju, privlačeći milijune posjetitelja godišnje. Nakon Miracle Gardena posjetit ćemo Global Village gdje ćete na jednom mjestu upoznati kulturu, gastronomiju te poznate građevine i atrakcije u preko 90 zemalja svijeta uz odličan zabavni program. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN/ 02.01.2024. / DUBAI

Nakon doručka predlažemo da dan iskoristite za vlastito istraživanje i uživanje u Dubaiju. U poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativno Dhow krstarenje kanalima sa uključenom večerom. Noćenje u hotelu.

DAN / 03.01.2024. / DUBAI – SARAJEVO                 

Nakon doručka odjava iz hotela te transfer do aerodroma. Let za Sarajevo u 10:00 sati na letu FZ-761. Dolazak u Sarajevo predviđen je 13:20 sati po lokalnom vremenu. Sa pjesmom na usnama i osmijehom na licima završava se naše putovanje u Dubai.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi