Dočekajte Novu 2024. godinu u Kairu

Kairo ili na arapskom Al-Qahirah, glavni je grad Egipta sa oko 20 mil. stanovnika, ali i kulturni centar arapskog svijeta smješten u delti Nila, najduže rijeke na svijetu. Možda niste znali da je Kairo najnaseljeniji pustinjski grad na planeti. Egipatski nacionalni muzej čuva pored 120.000 primjeraka dugogodišnje historije domovine faraona i grobne ostatke Tutankamona te 27 kraljevskih mumija iz zlatnog doba Egipta.Kairo je često opisan kao „Kolijevka civilizacije“ i „Majka svijeta“, Kairo je dom posljednjih preživjelih čuda svijeta. Piramide u Gizi su vjerovatno najpopularnije turističko mjesto, izgrađene su tri piramide za kraljeve Keops, Kefren i Mikerin. Najstarija i najveća je kralja Keopsa za čiju gradnju je bilo potrebno 20 godina.

 

Foto: Pixabay/ shadyshaker

TERMIN PUTOVANJA:

29.12.2023. – 04.01.2024.

7 DANA – 6 NOĆENJA U HOTELU 4* ili 5* U CAIRU!

PREVOZ: AVION

AERODROMSKE TAKSE UKLJUČENE U CIJENU!

HOTELI

Cijene za prvih 10 rezervacija

Cijene za redovne rezervacije

Hotel Aracan Pyramids 4* ili sličan

1899 KM

2199 KM

Hotel Amarante Pyramids 5*  ili sličan

2099 KM

2399 KM

ARANŽMAN UKLJUČUJE:
– Avio prevoz na relaciji Sarajevo-Istanbul-Kairo-Istanbul-Sarajevo
Aerodromske takse!
– Smještaj u hotelu po izboru u 1/2 standard sobama na bazi BB  6 noćenja u Kairu
– Bus transfer aerodrom-hotel-aerodrom u Kairu
– Usluge predstavnika agencije na destinaciji za 20 uplata                                                                                                                                                                      
– Organizacjia putovanja

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:
– Fakultativne izlete
– Viza za Egipat za BH pasoš 100 KM (potrebne 2 fotografije kao za pasoš, popunjena aplikacija za vizu; agencija asistira kod ishođenja vize)
– Putno – zdravstveno osiguranje za osobe do 60 godina
– Individualni troškovi
– Napojnice za vozače, vodiče i slično                                                                                                                                                                                                                          .- Doplata za 1/1 sobu 250KM Hotel Aracan Pyramids 4*/ 350 KM Hotel Amarante Pyramids 5*

NAPOMENA: Agencija ne može uticati na promjenu satnice leta, niti na otkazivanje. Organizator putovanja ne garantuje dobijanje vize.

 

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

 

1.Dan / 29.12.2023. – SARAJEVO – KAIRO

Okupljanje grupe na Aerodromu Sarajevo dva sata prije leta. Let na relaciji Sarajevo u 20:15 sati, te dolazak u  Istanbul u 00:10 sati na letu TK1026.  te nastavak putovanja iz  Istanbula u  01:10 sati  za  Kairo na letu TK692. Planirano slijetanje u Kairo je 02:25 sati  (SVA NAVEDENA VREMENA SU LOKALNA). Nakon slijetanja slijede pasoške i carinske kontrole te transfer do hotela. Check in u izabrani hotel. Noćenje.

2.Dan / 30.12.2023. – KAIRO – DOLINA PIRAMIDA – SAKARA

Doručak u hotelu. Fakultativni izlet.  Polazak prema Dolini piramida i do visoravni Giza, u predgrađu Kaira, gdje se nalaze najprepoznatljiviji simboli civilizacije drevnog Egipta – piramide, Dolinski hram i mistična Sfinga (čuvarica grobnica). Tri najpoznatije piramide su Keopsova, Kefrenova i Mikerenova. Najveća i najstarija od njih je Keopsova, koja je, kada je sagrađena, bila visoka oko 146 m, a izgrađena je od više od 2 miliona blokova kamena vapnenca. Za one željne pustolovine i nezaboravnog iskustva, mogućnost ulaska duboko u jednu od piramida (uz doplatu, ovisno koja će tog dana biti otvorena). Ručak. Povratak prema hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.Dan / 31.12.2023. – KAIRO – CITADELA – DOČEK NOVE GODINE

Doručak u hotelu. Fakultativni odlazak na Citadelu u Kairu, jednu od mnogobrojnih znamenitosti Egipta s bogatom historijom. Mnogim turistima osim za razgledavanja, služi i za odmor uz hladni povjetarac i vidikovac na Kairo. Često na citadeli možete uživati u besplatnoj predstavi plesa derviša. Smatra se jednim od najvećih spomenika srednjovekovnih vojnih pohoda koji su stigli i u ove krajeve svijeta. Istovremeno,  Citadela je i najuočljivija tačka na istočnom horizontu Kaira. Povratak u hotel na odmor i spremanje za doček NOVE GODINE. SRETNA NOVA 2024. GODINA! Noćenje.

4.Dan / 01.01.2024. – KAIRO

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme u Kairu, iskoristite u istraživanju ove prijestolnice Egipta, kao što ga mnogi nazivaju i čarobnom magijom prošlosti. Započnite novu godinu u zemlji gdje su vladali faraoni!  U večernjim časovima mogućnost odlaska na fakultativni izlet: plovidba Nilom. Putnici će uz večeru imati priliku da gledaju folklor šou. Po završetku plovidbe povratak u hotel. Noćenje.

5.Dan  / 02.01.2024. – KAIRO – ALEXANDRIA  

Doručak u hotelu. Fakultativni izlet u Alexandriu. Cjelodnevna posjeta Alexandrie. Obilazak Qaitbaz Citadel, Roman Theatre, kao i čuvene biblioteke. Alexandria je glavno egipatsko pristanište na Sredozemnom moru, koje se ponovno trudi da postane kozmopolitsko i svjetsko mjesto, takvo kakvo je bilo i u prošlosti. Ponosno nosi ime po njegovom osnivatelju Alexandru Velikom, ali naravno da su po gradu i druga slavna imena bogate povijesti ostavili duboke tragove. Požari i potresi su prouzročili  da ovo antičko mjesto potone, a sadašnji izgled je prije svega dobio u 19 i 20 st. Ručak u restoranu.Povratak u hotel. Noćenje.

6.Dan / 03.01.2024. – KAIRO

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme u Kairu. Možete iskoristiti za obilaženje još nekih znamenitosti, šetnju ili odlazak u shopping. Povratak u hotel. Noćenje.

7.Dan / 04.01.2024. – KAIRO – ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak u hotelu. Transfer ispred hotela ka Internacionalnom aerodromu u Kairu. Let na relaciji Kairo – Istanbul na letu TK6931 sa presjedanjem Istanbul –  Sarajevo na letu TK1021. Dolazak u Sarajevo u popodnevnim satima u u četvrtak, 04.01.2024.godine.

Relax Tours

Zelenih Beretki 22
71000 Sarajevo, B&H
Tel: +387 33 263 330
Fax: +387 33 263 331
relaxtours@relaxtours.com
sales@relaxtours.com

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi