Dočke Nove godine u Budvi uz hitove regionalnih zvijezda

Dočke Nove godine u Budvi uz hitove regionalnih zvijezda

Budva, najatraktivnija ljetnja crnogorska turistička destinacija posljednje dvije decenije u regionu je prepoznata i kao najznačajnije mjesto okupljanja tokom novogodišnjih praznika.

Prelijepi trg ispred Starog grada još 2000. godine postao je jedinstven koncertni prostor, okružen drevnim zidinama, starim više od 2000. godina.

Već prve godine, kada su ispred brojnih gostiju i mještana na pozornici nastupili Zdravko Čolić, Indexi, Atomsko sklonište i mnogi drugi, svima je bilo jasno da Budva pretenduje da ugosti najveće zvijezde regiona i da epitet turističke prijestonice zadrži tokom cijele godine.

Smjenjivala su se tokom protekle dvije decenije sjajna i atraktivna imena vrsnih muzičara koji su svojim stvaralaštvom obilježili muzički prostor nekadašnje Jugoslavije. Uvođenjem elektronske muzike u zvanični dio programa, od prošle godine se lagano mijenjaju trendovi i privlači nova publika.

Petodnevni program na Trgu ove godine će početi već u subotu, 28. decembra, kada će nastupiti trebinjski rock sastav Krugovi u žitu,  Akademia i Katapult iz Bara i kultni hrvatski rock sastav Psihomodo pop. U nedjelju, 29. decembra u podne koncert će održati poznata džez pjevačica Lena Kovačević, dok će se u noćnim satima predstaviti Gradska muzika Budve, bend Refugie Jesus & Apostols i Neno Belan s bendom.

U ponedjeljak 30. decembra održat će se podnevni koncert crnogorskog gudačkog kvarteta Lords of the Strings, čiji članovi su ujedno i muzičari crnogorskog simfonijskog orkestra. Istu noć posjetitelje očekuje veče elektronske muzike koje će otvoriti DJ-evi Stevan Mandić i John K, a potom će nastupiti svjetski poznati turski DJ – Mahmut Orhan i francuski DJ duo Offenbach.

Posljednjeg dana ove godine, 31. decembra u dnevnim satima će biti organizovan program za najmlađe, dok će uvečer nastupiti sastav The Grupa, poznata pop pjevačica Nevena Božović i regionalna zvijezda – Zdravko Čolić.

U srijedu, 1. januara od 14 sati planiran je koncert klasične muzike u okviru kojeg će nastupiti renomirana crnogorska operska imena: Marijana Šovran, Marko Kalajanović, Lana Asja Dabović, Emilija Minić i poznati srpski tenor Stevan Karanac. Soliste će i ove godine pratiti Mediteranski revijski orkestar pod dirigentskom palicom Radovana Papovića, a na flauti će svirati i Ksenija Franeta. U večernjim satima će na Trgu prvo zapjevati klapa Assa Voce, onda ćemo se podsjetiti poznatih hitova Harija Mata Harija, nakon koga će nastupiti kraljica narodne muzike Svetlana Ceca Ražnatović.

Već dvije decenije Budva tokom prvih januarskih dana postaje domaćin hiljadama ljudi koji su željni dobrog noćnog provoda i lijepih zimskih dana na moru, kada na nekoj od brojnih otvorenih terasa na obali, uz toplo zimsko Sunce, mogu uživati u pogledu na pučinu. Turistička organizacija opštine Budva, lokalna samouprava, turistička privreda grada i svi mještani, i ove godine poželjet će dobrodošlicu svim ljudima dobre volje.