Drugi Garden of Dreams Festival otvara ljetnu sezonu u Sarajevu

  Drugi Garden of Dreams Festival otvara ljetnu sezonu u Sarajevu

  Sarajevo će od 12. do 14. juna biti domaćin drugog izdanja Garden of Dreams Festivala koji ove godine posjetiocima donosi nove lokacije i muzička imena koja će zapaliti plesni podij!

  Nakon što je prošle godine okupio preko 4.000 posjetilaca koji su 3 dana plesali uz zvuke vodećih imena svjetske elektronske scene, Garden of Dreams Festival i ove godine vraća Sarajevo na svjetski kalendar elektronskih festivala. Festival će ove godine magičnim lokacijama i zvjezdanim line-up pokušati nadmašiti prošlogodišnje izdanje koje je nakon 20 godina po prvi put u Sarajevu okupilo 40 renomiranih izvođača elektronske muzike, ali i pružilo priliku mladih bosanskohercegovačkim nadama da se okušaju na festivalskoj pozornici.

  Danas je zvanično predstavljen i vizualni identitet drugog izdanja Garden of Dreams Festivala iza kojeg stoji kreativni dvojac Naida i Ismet Lisica. Inspirisan bosanskohercegovačkom kulturom i tradicijom koju i sam Festival baštini od svog nastanka, vizuali ovogodišnjeg izdanja Festivala u sebi sadrže prepoznatljive tradicionalne predmete kao što su ibrik, kadionica (zvana buhurdar) i šećerluk, oslikavajući „baštu snova“ kao mjesto susreta tradicije i savremenosti.

  Neka vaša ljetna avantura počne u Sarajevskoj bašti snova!

  Dodatne informacije za ulaznice

  Svi ljubitelji elektronske muzike moći će uživati u tri dana i noći nezaboravnog provoda uz Festivalske Passove ili pojedinačne ulaznice za događaje. Ulaznice će se prodavati u nekoliko faza, a prva promotivna faza počinje polovinom februara. Sve informacije o ulaznicama potražite na https://www.facebook.com/GardenofDreams.ba