Epska avantura autobusom: Linija koja će 70 dana voditi od Londona do...

  Epska avantura autobusom: Linija koja će 70 dana voditi od Londona do Delhija

  Britanci će uskoro dobiti novu autobusku liniju iz Londona… do dalekog Delhija!

  Foto: Bus to London by Adventures Overland

  Epska nova autobuska ruta iz Adventures Overlanda trebala bi krenuti 2021. godine, a putnici će putovati 20.000 km za 70 dana, sa zaustavljanjima u 18 zemalja.

  Putnici će moći kupiti karte za cijelo putovanje ili se odlučiti za putovanje za jednu od četiri ponuđena. Ustvari, autobuska linija bit će prva autobuska usluga hop-on / hop-off između Velike Britanije i Indije.

  Što se tiče samog putovanja, riječ je o evropskim metropolama, što uključuje Moskvu, Vilnjus, Prag, Bruxelles i Frankfurt, s drevnim gradovima Uzbekistana poput Taškenta i Samarkanda.

  Foto: Bus to London by Adventures Overland

  Autobus će čak uključivati ​​krstarenje Kaspijskim morem u Kazahstanu, prije nego što nastavi put prema Kini kako bi istražio pustinju Gobi, planinario Velikim zidom, upoznao divovske pande u Chengduu, a zatim putovao Putem svile.

  Prije konačnog zaustavljanja u New Delhiju, putnici će također imati priliku istražiti spektakularne pagode Mjanmara.

  Pandemija koronavirusa još uvijek ne olakšava putovanje svijetom, tako da se u ovom trenutku ne zna kada se kreće autobusom iz Velike Britanije, ali se očekuje da to bude u julu 2021. godine. Tada će Britanci naravno također morati vidjeti koji je FCO savjet za zemlje uključene u putovanje.

  Zato što jedan članak nije dovoljan…

  LONDON

  TADŽ MAHAL, REMEK DJELO NEIMARSTVA

  AH, TA ŠARENA INDIJSKA KUHINJA…