Europa-Park: Magnum izdanje njemačkih zabavnih parkova

Europa-Park: Magnum izdanje njemačkih zabavnih parkova

Ako do sada niste bili u Europa-Parku u Rustu, onda šta čekate?!

Onaj ko se ovdje čekira želi prije svega jedno: zabaviti se. No, to zagarantovano svakom gostu polazi za rukom, jer na površini od preko 95 hektara se može mnoštvo uzbudljivog doživjeti. Bolje reći, malo je želja koje vam ne može ispuniti ovaj gigant, koji već godinama slovi za jedno od omiljenih odredišta za porodice u kategoriji zabavnih parkova.

Već na ulazu će vas pozdraviti velika statua park maskote – Euro miša. U unutrašnjosti je resort podijeljen po evropskim tematskim područjima, okićen i obogaćen sa 100 atrakcija i događaja iz snova koji prevazilaze i najveća očekivanja.

Silver Star, fantastični u Evropi drugi po veličini roller coaster, ili gigantski drveni roller coaster Wodan-Timburcoaster brz 100 km/h, divlji vodeni voz, vodeni roller coasteri i Looping roller coaster donose ogromne količine zabave i uzbuđenja. No, ništa manje nije uzbudljivo u simulatoru leta, 4D kinu kao i na mnogim drugim event stajalištima. Ko više preferira laganije momente, može za volanom nekog oldtimera doživjeti nostalgičnu vožnju.

Krajem novembra do početka januara park se pretvara u bajkoviti zimski pejzaž s brojnim zimskim atrakcijama koje odgovaraju blagdanima poput Božića, te Novoj godini.

Europa-Park u Rustu, između Freiburga i Offenburga, najveći je zabavni park na njemačkom govornom području i jedan je od rijetkih koji je otvoren zimi. Naprosto ljude privlači da uvijek iznova dolaze.

Više informacija OVDJE

Europa-Park-Straße 2

77977 Rust

GERMANY

www.europapark.de