FHMZ objavio vremensku prognozu do 9. februara

  FHMZ objavio vremensku prognozu do 9. februara

  Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavili su vremensku prognozu do 9. februara u kojoj se navodi kako atmosfera u zadnjoj sedmici januara neće biti potpuno stabilna.

  Foto: Pixabay

  Kako se navodi u prognozi, u Bosni će prevladavat umjereno do pretežno oblačno. Slabog snijega može biti povremeno u centralnim i istočnim područjima. Moguća je i poledica kao produkt negativnih temperatura zraka i snježnog pokrivača.

  Na području Hercegovine prognozira se malo do umjereno oblačno sa više sunčanih intervala tokom dana.

  Minimalne jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od -8 do -2, na jugu zemlje od 0 do 5 stepeni, a maksimalne dnevne temperature između -3 i 3 u Bosni, u Hercegovini od 3 do 8 stepeni.

  U petak i za dane vikenda maksimalne temperature zraka kretat će se od -2 do 4 u Bosni, do 7 stepeni na području Hercegovine.

  U periodu od 1. do 8. februara prema raspoloživim prognostičkim modelima, prognozira se stabilnije i toplije vrijeme. Uslovi za mraz su mogući na visokim planinama i početkom sedmice u centralnim područjima Bosne.

  Minimalne temperature zraka bit će u rasponu -3 i 3 u Bosni, do 6 stepeni u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 4 i 10 u Bosni, na jugu Hercegovine do 12 stepeni.