Filmovi iz regije i ove godine među najbrojnijima na filmskom festivalu LET’S...

    Filmovi iz regije i ove godine među najbrojnijima na filmskom festivalu LET’S CEE 2018.

    Opasno dobri filmovi moto je 6. filmskog festivala LET’S CEE tokom kojeg će biti prikazana čak 162 višestruko nagrađivana filma te će biti održano 140 premijera, a među najzastupljenijim filmovima na festivalu bit će upravo filmovi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

    Osim najbogatijeg programa dosad, velika novost je i kino virtualne stvarnosti s produkcijama iz cijeloga svijeta. Šesto izdanje festivala LET’S CEE, održat će se od 13. do 22. aprila 2018. u Grazu, Villachu i po prvi put u Salzburgu, a brojni dugometražni filmovi, dokumentarci i kratki filmovi iz srednje i istočne Europe, bit će prikazani u osam bečkih kina i na drugim mjestima za prikazivanje.

    Bosnu i Hercegovinu predstavljat će: „Undercovered“ autorica Nejre Latić Hulusić i Sabrine Begović Čorić, „Muškarci ne plaču“ reditelja Alena Drljevića i izvan konkurencije če biti prikazan kratkii film „Ružičasti slon“ Ade Hasanovića.

    Osim standardnog programa festivala, održat će se i Dani industrije: Ključni faktori za uspjeh u filmskom svijetu, na kojima će sudjelovati vrhunski austrijski i strani govornici iz svijeta filma. Dvanaest visoko-kvalitetnih prezentacija, dva uzbudljiva okrugla stola, niz kratkih video predstavljanja projekata i još mnogo drugih događaja, dio su ovog drugog izdanja Dana industrije LET’S CEE koji će se održati od 19. do 21. aprila 2018. godine u Beču.