FlyBosnia nabavila prvi avion, u sezoni će imati 24 leta mjesečno

  FlyBosnia nabavila prvi avion, u sezoni će imati 24 leta mjesečno

  Kompanija FlyBosnia objavila je fotografiju aviona Airbus 319 koji je kupila u Bugarskoj.

  Airbus A319 aviokompanije FlyBosnia koji nosi ime Sarajevo imat će 156 mjesta, od kojih će 12 biti u poslovnoj klasi. Avion star 16 godina trenutno se oprema u Sofiji, a bit će korišten na relaciji Sarajevo – Rijad i u sezoni će imati 24 leta mjesečno.

  Na početku će kompanija imati samo jedan avion, ali će u narednih 6 do 12 mjeseci nabaviti još jedan Airbus A319. Iz kompanije predviđaju da će uspješan početak i velika potražnja dovesti do širenja njihove mreže ruta i letova, a cijene karata bit će vrlo konkurentne. Tokom sezone kompanija će uvesti i dodatne letove, a moguće su i nove rute do Džede, Dohe, Maname (Bahrein) i Kuvajt Cityja.

  Tokom sezone kompanija bi imala 24 leta mjesečno na relaciji Sarajevo – Rijad, a mimo sezone osam letova mjesečno. Na ostalim rutama imala bi po osam letova tokom cijele godine.

  Osnivači FlyBosnie su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi koji je ujedno i jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u našoj zemlji.