Franck vrhunskim espressom “Stretto” oduševio Sarajlije

  Franck vrhunskim espressom “Stretto” oduševio Sarajlije

  Ako iko zna što je to dobra kafa i istinski uživa u ritualu njenog ispijanja, onda su to Bosanci i Hercegovci. Tu činjenicu potvrdio je veliki interes Sarajlija za Franckovu prezentaciju premium espresso kafe na 4. Sarajevo Coffee Festu.

  Riječ je o premium Stretto espressu, koji je u ponudi probranih ugostiteljskih objekata, onih koji svojim gostima žele ponuditi vrhunsku kafu, te se dodatno istaknuti od konkurencije.

  Stretto je pripremljen od probranih zrna vrhunskih sorti kafe porijeklom iz Srednje i Južne Amerike, te Azije, a rezultat je znanja i velikog iskustva vrhunskih stručnjaka za razvoj kafe. Karakterističan je po tome što ima intenzivniju aromu tamne čokolade uz note crnog ribiza i crvenog grejpa.

  Zanimljiva prezentacija profesionalnog bariste i voditelja razvoja HoReCa usluga Nikole Drakulića ticala se umjetnosti pripremanja espresso napitaka, edukacije i unapređenja stručnosti profesionalnih barista, čije zanimanje postaje sve popularnije i kod nas.

  Naime, Franck već godinama stavlja veliki naglasak na edukaciju ugostiteljskog osoblja u HoReCa kanalu, jer je, uz vrhunsku sirovinu i kvalitetnu aparaturu, umjetnost pripreme jedan od ključnih preduvjeta za odličan espresso. To se ostvaruje u sklopu Franck barističke akademije, koju vode Franckovi profesionalni baristi i voditelji razvoja HoReCa.

  “Espresso ili bilo koji drugi napitak na bazi kafe prepušten je onome ko ga priprema. Dakle, i uz najbolju sirovinu na svijetu, ali bez zadnje karike u cijelom lancu, a to je barista koji će znati pripremiti savršenu šoljicu espressa, zapravo ste veoma daleko od onoga kako bi to zaista trebalo izgledati. Upravo zato stavljamo fokus na Franck barističku akademiju, kojom želimo dodatno podići standarde izvrsnosti u profesionalnoj pripremi espressa i ostalih napitaka kako bi našim partnerima u ugostiteljstvu pružili dodatnu podršku u razvoju poslovanja”, rekao je Nikola Drakulić.