Gdje su i šta rade danas protagonisti iz spota “Despacito”?

    Gdje su i šta rade danas protagonisti iz spota “Despacito”?

    Prošle su pune tri godine od objave zaraznog hita na španskom jeziku koji je zaludio svijet.

    Ultimativna hit pjesma “Despacito” Luisa Fonsija i Daddy Yankeeja iz 2017. godine oborila je sve rekorde na YouTube-u na kojem je i danas najgledaniji video svih vremena. Fonsi u pjesmi, koja trenutno broji više od 6,5 milijardi pregleda, opisuje svoju strast prema djevojci s kojom želi plesati.

    Djevojku u spotu utjelovila je portorikanska manekenka i bivša Miss Universe 2006. godine Zuleyka Rivera. Uloga u spotu promijenila je život zgodne manekenke koja je u međuvremenu rodila sina, a potom se i rastala od poznatog NBA košarkaša J. J. Barea. Lijepa portorikanka koju na društvenoj mreži Instagram prati više od 2,2 miliona pratilaca, danas radi kao model i TV voditeljica, a osmislila je i poseban program vježbanja za sve žene iznad 30 godina koji se temelji na kardiovježbama i posebnom režimu prehrane koji se može pronaći na You Tubeu-u. Srce ove lijepe žene navodno je ponovno zauzeto, a sretnik s kojim je u vezi meksički je poduzetnik German Rosete.

    Pjevač i hitmejker globalnog hita “Despacito” Luis Fonsi nakon objave pjesme 2017. godine započeo je svoju Love+Dance turneju u sklopu koje je trebao održati i koncert u Zagrebu. Koncert je nažalost otkazan. Zahvaljujući pjesmi “Despacito” Luis Fonsi oborio je čak sedam Guinessovih rekorda, a od februara 2020. godine spot za pjesmu “Despacito” najgledaniji je YouTube videozapis svih vremena. Fonsi se i danas aktivno bavi muzikom, redovno održava turneje i komponira nove pjesme.