Gdje sve možete letjeti sa aerodroma u Sarajevu, Banjoj Luci i Tuzli...

  Gdje sve možete letjeti sa aerodroma u Sarajevu, Banjoj Luci i Tuzli ovog ljeta

  Na bosanskohercegovačkim aerodromima ovog ljeta uvode se nove avionske linije. 

  Pogledajte gdje sve možete letjeti sa aerodroma u Sarajevu, Banjoj Luci i Tuzli ove sezone:

  Međunarodni aerodrom Sarajevo

  Od maja ove godine sa aviokompanijama Lufthansa možete letjeti za Frankfurt, kompanijom Flynas za Jeddah i Riyadh, a Air Arabiaom za Sharjah.

  Za ljubitelje putovanja posebno interesantna vijest je bila da je aviokompanija Wizz Air koja nudi jeftine avionske karte uspostavila svoju bazu i uvela nekoliko novih destinacija iz Sarajeva (Eindhoven, Paris, Basel, Memmingen, Dortmund, Gothenburg, Copenhagen i Brisel. Mjesta na novim letovima već se mogu rezervisati na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije aviokompanije po cijeni već od 38,99 BAM/ 19,99 eura**.

  WIZZ AIR OTVORIO BAZU NA AERODROMU SARAJEVO, KARTE VEĆ OD 60 KM

  Od jula Wizz Air letjet će sa sarajevskog aerodroma za Stockholm tako da sada 12 aviokompanija obavlja letove sa sarajevskog aerodroma (Turkish Airlines, Flydubai, Croatia Airlines, Air Serbia, Austrian Airlines, Pegasus, Eurowings, Lufthansa, Air Arabia, Wizz Air, Flynas, Anadolujet).

  AVIONOM IZ SARAJEVA DO LONDONA ILI PARIZA ZA 60 KM

  Također, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo očekuje se i početak letova aviokompanije Kuwait Airways kao i charter letova prema Turskoj i Egiptu.

  Međunarodni aerodrom Sarajevo

  Međunarodni aerodrom Tuzla

  Iz Tuzle ovog ljeta možete naći povoljne letove za Baden-Baden i Düsseldorf-Weeze u Njemačkoj zahvaljujući aviokompaniji Ryanair koja je najavila svoje prve letove sa Međunarodnog aerodroma Tuzla. U sklopu Ryanairovog ljetnog reda letenja za Bosnu i Hercegovinu letjet će se dva puta sedmično do septembra 2021. godine.

  Također, u Tuzli se radi i na proširenju aerodromskih kapaciteta.

  Međunarodni aerodrom Tuzla

  Međunarodni aerodrom Banja Luka

  U ljetnoj sezoni letenja iz Banje Luke možete letjeti aviokompanijom Air Serbia za Beograd; Wizz Airom za Dortmund, Eindhoven, Baselom/Mulhouseom-Freiburgom, Malmo i Stockholm; te Ryanairom za Geteborg. Od jula Ryanair iz Banje Luke uvodi još šest aviolinija: za Berlin, Brisel „Charleroi“, Frankfurt „Hahn“, Milano „Bergamo“, Memingen i Beč.

  Također, iz Banje Luke možete od 27. juna ove godine letjeti crnogorskom aviokompanijom Air Montenegro za Tivat, ali i za Antaliju.

  Međunarodni aerodrom Banja Luka

  Međunarodni aerodrom Mostar

  S mostarskog aerodroma može se letjeti za Zagreb, Düsseldorf, Stuttgart i Beirut, ali za sada nema rasporeda letova.

  Međunarodni aerodrom Mostar

   


  Gdje na odmor: Pravila za putovanja u Hrvatsku, Albaniju, Tursku, Grčku i C. Goru