Gdje u Sarajevu proslaviti Novu 2018. godinu

  Gdje u Sarajevu proslaviti Novu 2018. godinu

  Još jedna godina bliži se svom kraju, a odabir mjesta za doček Nove može biti poprilično izazovan. Kao i u svemu, sve zavisi šta želite. Da li ste ljubitelj plesnog maratona do jutra, autentičnog narodnjačkog derneka, otmenog druženja u krugu poslovnih kolega, noći rokerske svirke, ili popularne i elektronske muzike. Za svačiji budžet naći se u Sarajevu odgovarajuće mjesto, s tim da će najveći događaj biti javni na koji su dobrodošli svi građani i gosti grada.

  1. Po uzoru na prošlu godinu, Sarajevo se potrudilo da održi isti muzički nivo. Nakon Dine Merlina, u Novu godinu građane Sarajeva i goste grada uvodi ponovo jedan veliki Sarajlija, regionalna muzička zvijezda Zdravko Čolić.

  2. Pored centralnog događaja – koncerta Zdravka Čolića, te koncerta Crvene jabuke, između ostalog, dan prije Nove godine pred Vječnom vatrom Sarajevska filharmonija priredit će koncert dobrodošlice za goste i stanovnike Sarajeva.

  3. U Hotelu Hills, kojeg krasi sofisticirani komfor dominirajući cijelim objektom, za Novu godinu nastupa legenda narodne muzike Halid Bešlić.

  4. Veselo će biti i u ugodnoj planinskoj atmosferi Hotela Pino, gdje još uvijek možete rezervisati novogodišnju večeru koja će proteći uz muziku uživo i brojne delicije.

  5. Već za goste Hotela Vučko, koji je dobio ime po zvaničnoj maskoti Zimskih olimpijskih igara, u svečanoj novogodišnjoj noći pjevat će svestrani pjevač Amel Ćurić.

  6. U Hotelu Radon Plaza slavlje će biti organizovano u Kongresnoj dvorani i restoranu Plava prizma, a lijepa zabava očekuje se i u Hotelu Bjelašnica sa spremnim muzičkim repertoarom i dobrom hranom.

  7. Novogodišnju noć u društvu prijatelja nudi također mjesto poznato po dobroj zabavi – Coloseum Club, gdje vas očekuju provjereni Neno Murić & bend, uz specijalnu ugostiteljsku ponudu i zabavu do zore.  

  8. Za prazičnu atmosferu u Winter Pubu, koji postoji u sklopu Sarajevo Holiday Marketa, bit će zadužen Tamburaški ansambl Romansa.

  9. Na sunčanoj strani zabave, Sunnylandu, mislilo se o maloj raji, pa će za njih proslava Nove godine biti upriličena 30. decembra. Program počinje u 13 h, a vodit će ga poznati voditelj Lilo sa svojim LiloLandom. Naći će se tu maskote, mađioničar, klaun, te Deda Mrazom, koji će djeci dijeliti paketiće.

  Foto: Almin Zrno

  10. I Narodno pozorište će ispratiti staru i dočekati Novu godinu Svečanim novogodišnjim koncertom Sarajevske filharmonije s početkom u 19.30.