Gdje za 2. vikend u 2018.?

Gdje za 2. vikend u 2018.?

Vikend je pred nama. Iskoristite ga na najbolji način. Pri tome vam neki od naših prijedloga zasigurno mogu biti od koristi.

PLIVANJE

Lijepo druženje s porodicom i prijateljima doživite na Termalnoj rivijeri Ilidža, popularnom mjestu koje nudi atraktivne vodene, sportsko-rekreativne i animacijske programe.

Radnim danima do 15.00h cijena za sve posjetioce Termalne rivijere iznosi samo 5,00 KM, dok roditelji s djecom za svoje mališane do četiri godine starosti ne plaćaju ulaznicu. Bazen radi od 9.00 do 22.00, a OVDJE možete pogledati važeći cjenovnik do 31. maja.

PLANINE

Ako žudite za šetnjama na svježem zraku, gdje vam može biti ljepše nego na okolnim planinama. Visina snijega na samom vrhu Bjelašnice iznosi 81 cm, a danas će u Babinom dolu biti u funkciji liftovi BX, K1, te šesterosjed.

Ipak, zbog veoma malih količina snijega skijaši svoje slobodne dane mogu provesti u skijanju na Igmanu, gdje će danas na Malom polju u funkciji biti dvosjedna žičara kao i dva baby lifta. Cijene ski karata za Bjelašnicu i Igman možete pogledati OVDJE

Cijene i red vožnje kompanije Centrotrans Eurolines koja vozi vikendom prema Bjelašnici možete pogledati OVDJE

Na zimsko uživanje ne samo do Bjelašnice, nego i Jahorine, kao i iz Banje Luke do Kozare, možete ići besplatnim autobusom u organizaciji farmaceutske kompanije Nobel.

 

POZORIŠNE PREDSTAVE

Narodno pozorište Sarajevo odlučilo je da ljubitelje teatra u januaru privuče promotivnim cijenama za komedije, ali i većinu drugih predstava. Tako ulaznice za sve kategorije koštaju samo 10 KM.

Već danas, 12. januara, zabavite se u 19.30 uz komediju Balkanski špijun u Sarajevu, koju je adaptirao i režirao Sulejman Kupusović, dok sutra, 13. januara, u isto vrijeme slijedi Nušićeva komedija nazvana Ožalošćena porodica, u režiji Ahmeda Imamovića.

U Kamernom teatru 55 na repertoaru su sljedeće predstave: večeras, 12. januara, Kad bi naglas govorili, u režiji Srđana Vuletića, a sutra, 13. januara, Naš razred, u režiji Dine Mustafića. Obje počinju u 20.00 sati.

EDUKACIJA

U nedjelju, 14. januara, u Prana Yoga studiju u Sarajevu započinje besplatan ciklus yoga filozofije s fokusom isključivo na 1% teorije yoge. Čas Uvod u yoga sutre & prva 3 uda yoge otvorenog je tipa. Počinje u 17.00 sati i trajat će do 18.15 sati, a jedini uslov da prisustvujete je da dođete sa željom da nešto naučite o yogi.

NOĆNI ŽIVOT

Cinemas Club Sloga poziva vas na Magic Friday. Pripremili su za vas nagradnu igru, mađioničara koji će vas zagrijavati prije početka kao i odličnu playlistu domaćih i stranih hitova za ples. Za muziku je zadužen DJ Nimra. Magična noć počinje u 23.00 sata.

A poseban događaj bit će večeras u sarajevskoj Jazzbini, jer nastupa popularni bend Zoster s početkom u 21.00 sat.

 

Petak… Vrijeme je da počnemo kreirati priče za ponedjeljak.