Google omogućio virtuelne posjete svjetskim destinacijama

    Google omogućio virtuelne posjete svjetskim destinacijama

    Zbog pandemije koronaviruse koja je prouzrokovala haos u cijelom svijetu zbog brojnih restrikcija putovanja, svjetski gigant Google odlučio je omogućiti virtuelne posjete kulturnih znamenitosti, prirodnih ljepota i drugih turističkih lokacija koje su dio UNESCO-ve svjetske baštine iz udobnosti vašeg doma.

    Naime, Googleovi korisnici putem Explore UNESCO World Heritage huba mogu istražiti lokacije poput francuskih kanala, Koloseuma u Rimu, Kilimandžara i vulkana u Južnoj Koreji, te prošetati ulicama Rio de Janeira ili skoknuti do Taj Mahala, pa čak i virtuelno zaplivati s kitovima u Meksiku. Turneje uključuju informacije o Nacionalnom parku Yosemite i piramidama u Gizi, a virtuelno je moguće posjetiti i različite izložbe u svjetskim muzejima, informisati se o elektronskoj muzici te uživati u AR galerijama.

    Virtuelne turneje su korisne kako bi ljudi ostali povezani s kolektivnom historijom u vrijeme kada putovanja uglavnom nisu moguća. Ova Googleova adresa je i vrijedan izvor novih informacija za učenje gdje profesori mogu upoznati učenike o prirodnoj i kulturnoj baštini.