Grad Sarajevo pregovara o koncertu Rolling Stonesa u maju na stadionu Koševo

  Grad Sarajevo pregovara o koncertu Rolling Stonesa u maju na stadionu Koševo

  Grad Sarajevo pregovara o koncertu Rolling Stonesa u maju na stadionu Koševo

  Foto: AFP
  Kako nam je kazao Kadić, ideja o održavanju koncerta je prvenstveno želja legendarnog frontmena grupe Micka Jaggera.

  “Jagger je putem posrednika izrazio želju da dođe u Sarajevo i napravi koncert za našu regiju. Jedan zagrebački menadžer je razgovarao s Rolling Stonesima, poslije je kompletna organizacija došla kod mene na pregovore i rekli su mi da Mick Jagger isključivo u Sarajevu želi održati koncert za regiju”, kazao je Kadić.

  Kako saznajemo, Raiffeisen banka je zainteresirana da bude sponzor koncerta, odnosno da stavi bankovnu garanciju na kompletnu organizaciju uz garanciju Grada i Kantona Sarajevo za održavanje koncerta.

  Prema riječima pomoćnika gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport, Sarajevo je ponudilo upola manji iznos nego što je Zagreb ranije platio za njihovo gostovanje.

  “U pregovore o dolasku Rolling Stonesa u Sarajevo su uključeni i neki bivši članovi legendarne sarajevske grupe Indexi. Konkretni detalji, kao i informacija ko su organizatori koncerta, trebali bi biti poznati naredne sedmice”, kazao nam je Kadić.

  Grad Sarajevo je 26. jula prošle godine prihvatio molbu organizatora koncerta te je odluku o prihvatanju počasnog pokroviteljstva potpisao gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić koji je za Klix.ba također potvrdio da su tokom ljetnih mjeseci 2016. godine počeli intenzivni pregovori o održavanju koncerta.

  U odluci se navodi da bi održavanje koncerta trebalo privući publiku širom Balkana i Evrope. Gradonačelnik Sarajeva je, cijeneći značaj održavanja jedne ovakve manifestacije, donio odluku o prihvatanju pokroviteljstva bez finansijske obaveze Grada Sarajeva.

  Do sada su Rolling Stonesi gostovali u Hrvatskoj i to dva puta, oba u Zagrebu – 1976. i 1998. godine. Bend na čelu s frontmenom Mickom Jaggerom nastupao je i pred beogradskom publikom u julu 2007. godine.

  Izvor: Klix.ba