Gradonačelnik Skaka predvodio delegaciju u službenoj posjeti Muscatu, glavnom gradu Sultanata Oman

  Gradonačelnik Skaka predvodio delegaciju u službenoj posjeti Muscatu, glavnom gradu Sultanata Oman

  Na poziv Mohsina Mohameda Al-Shaikha, gradonačelnika Muscata, glavnog grada Omana, delegacija Grada Sarajeva predvođena gradonačelnikom Abdulahom Skakom boravila je u službenoj trodnevnoj posjeti glavnom gradu Sultanata Oman. Ova posjeta je realizirana na temelju ranije uspostavljenih kontakata između dva gradonačlenika.

  Delegaciju su, pored predstavnika Grada Sarajeva, činili  predstavnici bosanskohercegovačkih privrednih subjekata koji su tokom ove posjete imali priliku predstaviti potencijale naše zemlje u oblasti turizma, prehrambene industrije, drvne industrije, građevinarstva i bankarstva.

  „Ovom posjetom Grad Sarajevo je otvorio vrata našim privrednicima za saradnju sa Omanom gdje postoji veliki interes za našu državu. Domaćini su pokazali zanimanje za projekte u različitim oblastima sa fokusom na turizam, obrazovanje i investicije, a o tome najbolje svjedoči i sastanak održan sa Abdul Salamom Al- Mushidijem, izvršnim predsjednikom Državnog fonda za rezerve i predsjednika Agencije za ulaganja  i razvoj“, naglasio je gradonačelnik Skaka.

  U narednom periodu očekuje se uzvratna posjeta kako bi predstavljeni prirodni resursi i razvojne mogućnosti u oblasti energije, poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma bili realizovani kroz konkretne projekte.

  Ova uspješna posjeta, realizovana u saradnji sa BBI VIP Business Clubom, još jednom je potvrdila da je Sarajevo brend koji može da otvori vrata saradnje diljem svijeta, kao i da Sarajevo ima sve predispozicije da kroz strateško djelovanje postane privredno, društveno i obrazovno stjecište  Jugoistočne Evrope.