Hadis Kovač dobitnik automobila Hyundai i20

  Hadis Kovač dobitnik automobila Hyundai i20

  Hadis Kovač iz Bukovice kod Zenice dobitnik je glavne nagrade – automobil Hyundai i20 u nagradnoj igri BBI banke i kompanije Mastercard: „Karticu provuci, auto izvuci“. Drugu nagradu, petodnevno putovanje u Istanbul za dvije osobe, dobio je Uzeir Heganović iz Brežana kod Kaknja, dok je treću nagradu, vikend za dvoje na Vlašiću, osvojila Jelena Janjić  iz Tuzle.

  14847328890481

  „Veoma sam sretan i uzbuđen. Ovo je prvi put da sam nešto dobio u nagradnoj igri. Zahvaljujem se BBI banci i kompaniji Mastercard na ovom vrijednom poklonu. Nedavno sam se oženio pa je ovo prelijep vjenčani dar”, kaže Hadis Kovač, koji je inače zaposlen u građevinskoj kompaniji “Famus Gradnja 3” kao armirač.

  U nagradnoj igri, koja je počela  1. jula i trajala do 31. decembra 2016. godine, učestvovali su svi korisnici BBI Debit Mastercard i BBI Gold Debit Mastercard kartica koji su tokom jednog mjeseca napravili bezgotovinske transakcije u minimalnom iznosu od 100 KM.

  Izvlačenje dobitnika glavnih nagrada, kao i mjesečnih nagrada, provela je tročlana Komisija u sastavu: Amir Trokić, predstavnik kompanije Mastercard za tržište BiH, predsjednik i članovi – Emir Čehajić, izvršni direktor BBI banke i Edin Brkić direktor Sektora za poslovanje s pravnim licima BBI banke. Dobitnici su izabrani slučajnim odabirom putem računara iz liste učesnika koji su stekli pravo sudjelovanja u nagradnoj igri.

  Organizatori nagradne igre tokom proteklih šest mjeseci dodjeljivali su i tri vrijedne mjesečne nagrade – smartTV Panasonic TX-40DS400E, laptop HP 250G4 i mobitel Samsung Galaxy J710. Tako je za mjesec decembar 2016. godine televizor smartTV Panasonic TX-40DS400E dobila Lejla Salkanović iz Sarajeva. Dobitnik druge nagrade – laptopa HP 250G4 je Admir Mujkić iz Maglaja, dok, treća nagrada, mobitel Samsung Galaxy J710, ide u ruke Mersihe Pecikoza iz Goražda.

  Uručujući ključeve automobila dobitniku glavne nagrade, Amir Trokić, predstavnik kompanije Mastercard, istakao je prednosti kartičarskih plaćanja: „Ova šestomjesečna kampanja bila je odlična prilika za naše korisnike da koriste svoje kartice, kao praktičnu i sigurnu platnu metodu, kako u zemlji tako i u inostranstvu i da se uvjere u praktičnost i brzinu koju one pružaju bez obzira na iznos koji se plaća. Šire posmatrano, ova kampanja je primjer inicijative koja za cilj ima da poveća korištenje bezgotovinskih plaćanja i da smanji količinu keša u upotrebi, što ne samo da povećava nivo komfora i uštedu u vremenu prilikom svakodnevnih kupovina, već i pozitivno utiče na privredu i ekonomiju naše zemlje.“

   

  „BBI je banka koja svojim klijentima nudi devet vrsta platnih kartica koje odgovaraju širokom spektru potrošačkih potreba. Ulaskom u Mastercard kartičnu šemu BBI je značajno podigla kvantitet i kvalitet kartičnog poslovanja. Tako smo kroz program izdavanja Mastercard debitnih kartica, izgradili kvalitetan partnerski odnos sa kompanijom Mastercard koja je nedavno otvorila zvanično predstavništvo u Bosni Hercegovini. BBI je među prvima uvela beskontaktnu tehnologiju na svojim Mastercard karticama. Na taj način pratimo napredne tehnologije u ovom segmentu poslovanja, a svojim klijentima, korisnicima kartica pružamo prednosti beskontaktnog plaćanja, čime se ubrzava i podiže nivo sigurnosti za transakcije. Rezultati upravo završene nagradne igre su pokazali da povećan broj transakcija plaćanja karticom na viši nivo podiže svijest samih korisnika kartica o prednostima bezgotovinskog plaćanja“, izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke.

   

  O kompaniji Mastercard

  Kompanija Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je tehnološka kompanija koja posluje u okviru svjetske platne industrije. Predstavlja najbržu platnu mrežu na svijetu koja povezuje korisnike kartica, finansijske institucije, prodavce, javne uprave i poslovne subjekte u preko 210 zemalja i teritorija. Proizvodi i rješenja koja nudi kompanija Mastercard čine svakodnevne trgovačke aktivnosti – kao što su kupovina, putovanje, poslovanje i upravljanje finansijama – jednostavnijim, bezbjednijim i efikasnijim za sve.