Hoće li Sarajevo dobiti staklenu šetnicu s pogledom na grad?

  Hoće li Sarajevo dobiti staklenu šetnicu s pogledom na grad?

  U Općinskom vijeću Ilidža pokrenuta je inicijativa da na području ove općine bude izgrađen stakleni vidikovac s pogledom na Sarajevo – atrakcija čija je popularnost u punom zamahu nakon što je nedavno otvorena i u Mostaru.

  Foto: Zipline Fortica Mostar

  Prema inicijativi općinskog vijećnika Edisa Vrete, vidikovac bi trebao biti izgrađen na Igmanu, na lokaciji ratnog puta.

  Upućena je inicijativa da se Služba za razvoj, komunalne poslove i puteve zaduži za pravljenje analize i plana izgradnje staklenog vidikovca na Igmanskoj cesti, a u inicijativi je navedeno da shodno asfaltiranju i rekonstrukciji poznatog ratnog puta, Općina na tom području treba izgraditi stakleni vidikovac.

  “Izgradnjom vidikovca Ilidža bi postala jedna od rijetkih općina koja posjeduje takvo nešto. Ponudili bi novi turistički sadržaj i našim građanima omogućili prelijep pogled na Općinu ilidža i Grad Sarajevo”, navodi se u inicijativi.

  📌 Danas je održana 3. Redovna sjednica Općinskog vijeća Ilidža. Jedna od inicijativa koju sam pokrenuo je pravljenje plana gradnje staklenog vidikovca na Igmanskoj cesti, poznatijoj kao “Ratni put”.

  Posted by Edis Vreto on Četvrtak, 29. April 2021.

  Zato što jedan članak nije dovoljan…

  STAKLENA ŠETNICA – NOVI TURISTIČKI HIT U MOSTARU

  RATNA DŽAMIJA NA IGMANU

  IGMAN – ČUVAR OLIMPIJSKOG DUHA I HISTORIJE

  PLANINA IGMAN NADOMAK SARAJEVA