Holiday market

Holiday market

U Sarajevu u centru grada, na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović, sa glavnim ulazom iz najprometnije sarajevske ulice Ferhadija svake godine od 15 decembra do 15 januara održava se Sarajevo Holiday Market. Holiday Market nastao je iz želje da se olimpijskom Sarajevu vrati doživljaj zime i osmišljen je po uzoru na božićne markete koji se mogu naći u gotovo svakom od gradova Zapadne Evrope.

sanja

U periodu kada se u glavnom gradu BiH slave Hanukkah, katolički Božić, Nova godina, pravoslavni Božić, pravoslavna Nova godina, tokom mjesec dana, Sarajevo Holiday Market upotpunjuje prazničnu atmosferu u Sarajevu

Prvi dio je sajamski, sastavljen od drvenih kućica, u kojima se tokom 32 dana trajanja Marketa mogu kupiti suveniri, odjevni predmeti i dodaci, zanatski proizvodi, hrana i piće…

1136

Ispod šatora površine 300 kvadratnih metara svakodnevno se održava bogat kulturno-zabavni program sa nastupima poznatih klupskih bendova, tematskim večerima i drugim zanimljivim sadržajima.

Treći dio je Dječiji park tj. drvena kućica gdje se svakog dana organizuju brojni zabavni i edukativni sadržaji za najmlađe. Također, u okviru Dječijeg parka nalazi se i Coca-Cola kućica Djeda Mraza, mini zabavni park, te pozornica na otvorenom – Happy :))) Stage, na kojem se svakodnevno organiziraju brojni programi za djecu i mlade.  Izlagači  na Marketu  svoje proizvode kao što su hrana, piće, odjevni predmeti, nude posjetiteljima od 10 do 22 sata.