HT Eronet treću godinu sponzor konferencije MS Network

  HT Eronet treću godinu sponzor konferencije MS Network

  Kompanija HT ERONET već treću je godinu telekomunikacijski sponzor najveće tehnološke konferencije u BiH, Microsoft Network, a koja će se ove godine održati u Neumu, od 19. do 21. travnja. Tim povodom, u Sarajevu je održana konferencija za novinare na kojoj su govorili član Uprave HT ERONET-a i izvršni direktor za nepokretnu mrežu Tomislav Ruk, te direktor Microsofta BiH, Omar Krivošija.

  „U prvoj godini predstavljanja HT Eroneta, mnogi nas nisu vidjeli kao dio IT zajednice, ali danas HT Eronet ne samo da je dio IT zajednice, već kroz svoje cloud usluge i prilagođene modele prodaje krajnjim korisnicima, postaje predvodnik u ICT segmentu usluga. Naš ključni cilj u segmentu ICT usluga je kreirati osnovicu za prijenos najnovijih tehnologija iz svijeta, i implementaciju kroz dostupne usluge u Bosni i Hercegovini”, kazao je Tomislav Ruk, član Uprave HT ERONET-a i izvršni direktor za nepokretnu mrežu

   

  Proces digitalizacije od poduzeća zahtjeva brze i korjenite promjene, a HT Eronet svojom dosadašnjom ekspertizom, kao i aktiviranjem svojih partnera, može korisnicima ponuditi neophodnu pomoć u procesu digitalne tranzicije. Pri tome, HT Eronet korisnicima osigurava ključne infrastrukturne osnove, preuzimajući troškove kapitalnih ulaganja na sebe, a što je jedna od ključnih barijera u brzini implementacije digitalizacije u poduzećima.

  ”Zahvaljujem se još jednom našem dugogodišnjem partneru i telekomunikacijskom sponzoru HT Eronet-u na podršci koju pružaju pri organizaciji NetWork konferencije. Drago mi je da su pored ostalih sponzora prepoznali vrijednost konferencije, koja zaista pruža dosta mogućnosti za promociju kompanije i usluga, kao i ostvarivanje novih poslovnih kontakata.  Istinski se radujemo novom druženju i vjerujemo da ćemo i narednih godina nastaviti našu uspješnu suradnju”, istakao je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH

  „Proteklih godina na konferencijama su promovirane cloud usluge koje su u međuvremenu unaprijeđene dodatnim mogućnostima, a potencijalni korisnici će i ove godine moći dobiti sve informacije. Također, kao i u prethodnim godinama, za ovogodišnju konferenciju HT Eronet je pripremio promociju novih usluga. Ovoga puta radit će se o cloud uslugama koje se tiču sigurnosti podataka i dostupnosti usluga“, dodao  je Ruk.

  Svi zainteresirani za učešće na konferenciji Microsoft NetWork 7 prijaviti se mogu do 12. aprila, a kotizacija za učešće na najvećoj poslovno-tehnološkoj konferenciji je dostupna za 300 KM (+PDV).  Prijaviti se mogu i svi redovni studenti koji konferencijsku kotizaciju mogu osigurati po posebnoj cijeni od 50 KM (+PDV).

  Za više informacija o Microsoft NetWork 7 konferenciji, uključujući spisak predavanja i predavača, lokaciji održavanja i smještaju, posjetite zvaničnu web stranicu MSnetwork.