Hurghada u oktobru

Hurgada se od pitomog ribarskog sela pretvorila u pravog turističkog labuda, koji posjetitelja osvaja već na prvi pogled. Jedno je od najpoznatijih egipatskih ljetovališta s kristalno čistim morem i beskrajno dugim pješčanim plažama. Obilazak muzeja otkrit će vam bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta Crvenog mora, a šetnjom prepunim bazarima i džamijama u gradskom centru na najbolji ćete način doživjeti egipatski način života. Brojne diskoteke svakodnevno pozivaju na duge i nezaboravne noćne provode. Prepustite se odmaranju na dugim plažama velikih hotelskih lanaca, uživanju u brojnim vodenim sportovima i istraživanju prekrasnog podmorja. Čari mnogobrojnih prodavnica posebno će oduševiti žensku populaciju, a raznovrsni restorani i sisha barovi istinske hedoniste.

Foto: Pixabay/ Nothingmorenatural63

DIREKTAN LET IZ SARAJEVA, grupno putovanje po odličnoj cijeni

Prevoz: Avion

Trajanje: 8 dana – 7 noćenja

Datum: 02 – 09.10. / 09 – 16.10. / 16 – 23.10.2023.

CIJENA ZA REZERVACIJE DO 11.09. ILI AKO JE DRUGAČIJE NAVEDENO ILI DO POPUNE MJESTA! BROJ OGRANIČEN!

HOTEL    CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI – ALL INCLUSIVE:
LEMON & SOUL 3*989 KM
BLEND CLUB AQUA RESORT 4*1089 KM
ROYAL LAGOONS RESORT 5* (naša ocjena 4*)1149 KM
SEAGULL RESORT 4*1239 KM
CARIBBEAN WORLD SOMA BAY 5*1319 KM
SWISS INN RESORT 5*1459 KM
HILTON PLAZA 5*1679 KM
THE V LUXURY RESORT SAHL HASHEESH 5*1789 KM
JAZ CASA DEL MAR BEACH 5*1879 KM

Drugi hoteli u Hurghadi, te ljetovanje u periodu od 14 dana – NA UPIT U AGENCIJI!

Djeca do 13,99 godina u određenim hotelima plaćaju samo avio kartu  890 KM

Ponuda uključuje

Avio prevoz
Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
Troškovi organizacije putovanja
Smještaj u hotelu po izboru u 1/2 sobi na bazi 7 noćenja sa uslugom ALL inclusive

Ponuda ne uključuje

Fakultativni izleti
Lični troškovi potnika
Aerodromske takse 160 KM
Viza – 25 USD po osobi po dolasku u Hurghadu
Doplata za 1/1
1/3 sobu i/ili sobu sa pogledom na more
PZO
Osiguranje od otkaza putovanja

PLAN PUTOVANJA

1 DAN / SARAJEVO – HURGHADA

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije polijetanja. Nakon carinskih formalnosti, prijava na direktan let za Hurghadu u 09:00h. Slijetanje u Hurghadu oko 13:30h. Doček od strane lokalne agencije, te transfer u hotel. Check in u sobe iza 14h. Slobodno vrijeme za kupanje i odmor prema vlastitom izboru. Noćenje.

2 DAN – 7 DAN / HURGHADA

Naredne dane iskoristite za kupanje u najljepšem moru na svijetu i individualne aktivnosti. Ukoliko Vam uzbuđenja nije dosta uputite se na neki od fakultativnih izleta. Svaki turista pored odmora želi da vidi šta neka zemlja može da ponudi od svojih prirodnih ljepota ili historijskih znamenitosti. Egipat može zaista mnogo toga da pruži svojim gostima, a neki od naših preporuka izlete dok ste na ljetovanju u Hurghadi su sljedeći:
PARADISE ISLAND – Plovidba brodom (bezalkoholna pića, kafa i čaj na brodu uključeni) do jedne od najljepših privatnih plaža u okolini. Besplatno korištenje suncobrana i lejzi begova, kupanje i sunčanje, oko 2h. Plovidba do koralnog grebena, 2 snorklinga po 30-45min (maske, peraja i disaljke uključeni). Ručak i bezalkoholna pića na brodu uključeni.
ORANGE BAY – Plovidba brodom (ručak, bezalkoholna pića na brodu uključeni) do 2 lokacije za snorkling po 30-45 min (maske, peraja i disaljke uključeni). Plovidba do jedne od najljepših plaža u okolini, Orange Bay, sa lejzi begovima i suncobranima. Kupanje i sunčanje oko 1,5 do 2h. Ručak i pića na brodu uključeni.
SAFARI – Odlazak džipovima u pustinju. Obilazak beduinskog sela, čaj, voda i upoznavanje sa lokalnim običajima, jahanje kamila, vožnja kvadova 45min-1h i buggy-ja 20-30min. Orijentalni show sa plesačicama i ručak uključeni. Ponijeti zatvorenu obuću, majice kratki rukav, marame, naočare za sunce i novac za suvenire. Pogodno za djecu preko 7 godina.
DIVING – Plovidba brodom do mjesta za ronjenje sa profesionalnom opremom, kratka obuka, 2 zarona u pratnji instruktora, bezalkoholna pića, ručak. Ponijeti kupaći, peškire za plažu i nešto za presvući. Uživajte u podvodnim čarima Crvenog mora.
CAIRO – Posjeta Nacionalnom Muzeju u pratnji vodiča, ulazak u sobu sa Tutankamonovim blagom. Obilazak Platoa Gize – Piramida i Sfinge, krstarenje Nilom, parfimerija, uključen ručak bez pića.
LUXOR – Posjeta hramu Karnak, fabrika papirusa i alabastera, kolosi Memnona, mogućnost organizovanja fakultativnog krstarenja Nilom, uključen ručak bez pića, Dolina kraljeva (ulazak u 3 grobnice), Hram kraljice Hatšepsut.
U kasnim večernjim satima check out iz hotela te transfer iz hotela ka aerodromu u Hurghadi.

8 DAN / HURGHADA – SARAJEVO

Let za Sarajevo u ranim jutarnjim satima, u 05:15h iz Hurghade. Dolazak u Sarajevo oko 08:00h. Stigli smo i do kraja ovog krasnog putovanja, vrijeme je za povratak i skupljanje utisaka i slika sa putovanja.

DODATNE INFORMACIJE

ZA PUTOVANJE U EGIPAT POTREBNO JE: – Imati biometrijski pasoš koji važi najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Egipat – Prije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša .
NAPOMENA: Agencija zadržava pravo promjene cijene i prije isteka ponude zbog promjene cijene smještaja, prevoznih i drugih usluga, kao i kursa dolara na svjetskoj berzi koje utiču na formiranje cijene paket aranžmana.
Agencija ne može uticati na promjenu satnice leta, niti na otkazivanje. Organizator putovanja ne garantuje dobijanje vize.

This is an icon box

Relax Tours

Zelenih Beretki 22
71000 Sarajevo, B&H
Tel: +387 33 263 330
Fax: +387 33 263 331

relaxtours@relaxtours.com
sales@relaxtours.com

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi