Hyundai Motor potpisao višegodišnji ugovor sa AS Roma

  Hyundai Motor potpisao višegodišnji ugovor sa AS Roma

  Hyundai Motor sklopio je višegodišnje partnerstvo s AS “Roma”, postajući generalni automobilski partner kluba iz Rima. Hyundai logotip  biti će na leđima crvenog i zlatnog dresa “Vučice” u svim domaćim takmičenjima od ove sezone pa sve do 2021. godine.

  Ovo je prvi put da Hyundai uspostavlja ovakav vid saradnje s jednim nogometnim klubom iz Italije. Na osnovi ugovora, Hyundai će biti prisutan na LED ekranima na stadionu u domaćim takmičenjima, trening kampu Rome te kroz društvene mreže kluba kako bi se uspostavila što bolja komunikacija s navijačima Rome.

   

  Uspostavljanje saradnje Hyundai-a i AS “Roma”, na svoj način uveličali su igrači ovog kluba na čelu s našim Edinom Džekom, a pored njega još su bili prisutni  Javier Pastore, Bryan Cristante i Cengiz Ünder.

   

  Partnerstvom s AS “Roma”, Hyundai proširuje svoju dugogodišnju prisutnost u nogometu na najvišoj razini, nakon što je kontinuirano sudjelovao u nacionalnim i međunarodnim takmičenjima u posljednjih 20 godina.

  Partnerstvo s AS “Roma” je samo nastavak prisutnosti Hyundai brenda u najjačim nogometnim ligama Europe. Nedavno su slični partnerski ugovori potpisani s FC “Chelsea” iz Premier lige,  “Atlético”  Madridom iz španske La Lige, te  BSC “Hertha” iz njemačke  Bundeslige.

   

  Andreas-Christoph Hofmann, potpredsjednik Hyundai Motor Europe za marketing i proizvode, izjavio je:
  “Ovo partnerstvo je još jedan važan korak za Hyundai i samo je nastavak  rastućeg broja  sponzorstava  s nogometnim klubovima iz glavnih gradova  Europe. Nakon partnerstava s FC “Chelsea”  u Londonu,” Atlético”  Madridom i “Herthom”, AS “Roma” je još jedan klub s izrazito strastvenim navijačima,a sve je to u skladu s našom strategijom stavljanja navijača u središte svih naših aktivnosti i veselimo se susretu s njima na početku nove sezone. ”

   

  Guido Fienga, izvršni  direktor AS Roma, rekao je:
  “Drago nam je što najavljujemo novo partnerstvo s Hyundaijem, jednom od najuspješnijih automobilskih kompanija na svijetu. Naše zajedničke ambicije za inovativnost i perfekciju  doprinijeli su da vrlo lako dogovorimo saradnju. Ponosno ćemo se nositi  Hyundai ime na poleđini naših dresova, a posebno se radujemo saradnji s Hyundaijem jer ćemo dodatno proširiti  bazu naših navijača na globalnoj razini ”

   

  Hyundai je top partner FIFA –e  od 1999. godine, a 18 godina, sve  do 2017. godine bio je partner UEFA-e., Pored toga,partner je mnogih nogometnih reprezentacija  i klubova , uključujući i “Olympique” Lyon u Francuskoj.