I ove godine trodnevni novogodišnji spektakl za građane i posjetioce Sarajeva

  I ove godine trodnevni novogodišnji spektakl za građane i posjetioce Sarajeva

  Grad Sarajevo će i ove godine biti novogodišnji centar regije i jedna od najpoželjnijih destinacija u Evropi.

  Sarajevska novogodišnja čarolija, koja će i ovaj put trajati tri dana uzastopno, počet će 30. decembra u 20 sati na trgu ispred Katedrale. Omladinski orkestar “MuzikArt” pod dirigentskom palicom Emira Mejremića izvest će najpopularnije i najljepše arije i evergreene.

  Svi gosti i posjetioci koncerta bit će srdačno dočekani pićem dobrodošlice koje je osigurala „Coca Cola“, partner manifestacije. Zabavljat će ih i GROODVY, maskota Evropskog zimskog festivala za mlade (EYOF), čiji će domaćini u februaru iduće godine biti Sarajevo i Istočno Sarajevo.

   

  Najsjajniju noć u godini ispred Vječne vatre, 31. decembra obasjat će Hari Mata Hari uz čije pjesme su odrastrale generacije i čija ljubav prema muzici, nošena neprikosnovenim vokalom, dolazi do svakog slušaoca!

   

  Posjetioce će uoči nastupa glavne zvijezde već od 20.30 sati, zagrijati DJ-Deezy i Eldin Huseinbegović. U Novu godinu će Sarajlije i njihove goste iz regije i cijelog svijeta uz najljepše Harijeve pjesme uvesti i spektakularan vatromet.

   

  Putovanje se nastavlja i u Novoj 2019., 1. januara, također ispred Vječne vatre, nastupom pop-rock banda Bombaj štampa sa Brankom Đurićem Đurom. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa nastupit će sarajevski mladi bend Mirza&Panduri.

   

  Doček Nove godine na otvorenom tradicionalno organizira Grad Sarajevo uz finansijsku podršku četiri gradske općine – Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo, te Turističke zajednice KS.

   

  NAPOMENA: Pozivamo građane i goste glavnog grada BiH da prilikom dolaska na lokacije, posebno u novogodišnjoj noći poštuju instrukcije institucija za održavanje javnog reda i mira te organizatora.

   

  Zato što jedan članak nije dovoljan….

  VODIČ ZA DOČEK NOVE GODINE 2019