Ideje za doček Nove 2021. godine

  Ideje za doček Nove 2021. godine

  Nova godina kuca na vratima. Bila je istovremeno teška i lijepa, i ispraćamo je s nadom da će nam 2021. vratiti život kakav smo imali i pružiti mnogo manje stresa i tužnih vijesti.

  Foto: Pixabay/Ilustracija

  Novogodišnja noć nije kao što je nekad bila i kao što je trebala biti. Širom svijeta otkazane su tradicionalne proslave, pa tako i u bh. gradovima zbog pooštrenih epidemijskih mjera. Uz poštivanje epidemijskih mjera ipak bit će održane neke proslave, a mi smo vam preporučili novogodišnje proslave u sarajevskim hotelima Ibis Styles i novootvorenom luksuznom hotelu Monti na Igmanu. Donijeli smo vam ideju i da Novu godinu dočekate na najoriginalniji način – na skijama na olimpijskoj planini Jahorini.

  No ako niste rezervisali svoje mjesto, ima mnoštvo načina na koje još možete uploviti u Novu godinu u dobrom raspoloženju i zabavi.

  Novogodišnji show Dine Merlina

  Dino Merlin

  Ukoliko za Novu godinu ostajete kući, ne propustite novogodišnji show Dine Merlina. Za doček nove 2021. godine, BH Telecom, Samsung i Dino Merlin su pripremili jedinstven Novogodišnji show za gledaoce iz BiH i cijelog svijeta u kojem će premijerno biti predstavljene dvije nove pjesme sa predstojećeg, dvanaestog albuma ovog umjetnika. Prvi virtuelni koncert Dine Merlina, koji će biti emitiran na Moja TV u četvrtak 31. decembra u 21 sat na najzabavniji će način uvesti gledaoce u novu 2021. godinu. Novogodišnji show će se ekskluzivno emitirati na servisu Moj Film i bit će besplatan za sve korisnike usluga Moja TV i Moja webTV. Za one koji nisu korisnici Moja TV i korisnike izvan zemlje, koncert će biti dostupan i putem pay-per-view usluge na linku www.bhtelecom.ba/dino-merlin, a virtualne ulaznice su već dostupne i omogućavaju da kupovinom samo jedne ulaznice svi gledaju koncert u krugu najbližih iz sigurnosti svog doma.

  Filmski maraton

  Last Christmas

  Poznato je da se za vrijeme praznika emitiraju najbolji filmovi na televiziji, a istovremeno za novogodišnju noć svi ostajemo duže budni jer su nam naredni dani obično neradni. Tako da ako ste planirali provesti Novu godinu uz filmove i dobru muziku, odmah da vam kažemo da to nije tako loša ideja. Čak vam i donosimo listu prazničnih filmova savršenih za gledanje u novogodišnjoj noći. Pripremite kokice i uživajte!

  5 NAJLJEPŠIH NOVOGODIŠNJIH FILMOVA KOJE TREBATE POGLEDATI ZA VRIJEME PRAZNIKA

  Svečani doček s najbližima

  Foto: Pixabay/Ilustracija

  Lista gostiju za ovogodišnji doček je ograničena na najbliže, no zar u tome nema čari? Najprije, nećete se morati nervirati ako se je na proslavi pojavio neko koga niste željeli vidjeti, već će oko vas biti vaši probrani ljudi. A s njima i jeste najljepše ispratiti ovu turobnu godinu, proslaviti što je konačno prošla i svi zajedno možete poželjeti da naredna bude bolja. Iako ste u kući sa najdražima, to ne znači da ne možete obući najdražu haljinu ili najljepšu košulju, odnosno dotjerati se. Pripremite i neke od specijaliteta poput ruske salate, hladnih plata, a počastite se i slatkišima – raspucancima, toplom čokoladom s marshmallowom ili nekim drugim delikatesama. Uživajte uz dobru muziku, društvene igre, a kasnije i uz filmove. Ukoliko neko od prijatelja nije mogao biti tu, pozovite ih preko Zooma!

  Novogodišnje druženje i trčanje na Igmanu

  Prvojanuarski trk 2019. godine; Foto: NGO Marathon

  Udruženje “Marathon” Sarajevo i ove godine organizira tradicionalno prvojanuarsko trčanje na Igmanu. Svi koji žele provesti prvojanuarsko jutro na svježem zraku, u dobrom društvu i uz laganih 5K su dobrodošli da se pridruže ekipi trkača! Ekipa se sastaje u 11:45 sati na parkingu bivšeg Hostela Feri (Veliko polje), a sadašnjeg hotela Monti, gdje se od 12 sati trči u grupi uz poštivanje svih epidemijskih mjera. Nakon trčanja ili bržeg šetanja preporučujemo da se okrijepite u novootvorenom hotelu Monti.


  BONUS SAVJET:

  Foto: Pixabay/Ilustracija

  Nemojte se opterećivati novogodišnjim odlukama i planiranjem! Ako nas je nečemu naučila 2020. godina, onda je to da svi planovi mogu pasti u vodu, da ništa neće biti kako smo očekivali i da je najvažnije sačuvati zdravlje. To neka vam bude cilj u narednoj godini – čuvajte svoje mentalno i fizičko zdravlje, jačajte imunitet, sklonite se stresa i neka vam jedini plan u godini bude da odlazite u prirodu i uživate u njenim blagodatima!