Igor Lazic

Igor Lazic

Igor Lazić je sedamnaestogodišnji fotograf iz Doboja koji je pažnju javnosti privukao pobjedom na konkursu raspisanom od strane Vlada Republike Srpske na temu “Prijatelji“. Igorova fotografija odiše nesvakidašnjom zrelošću i predstavlja spoj talenta i njegove vizije umjetnosti.

Slika koju objektiv zabilježava nosi svoju suštinu pa je cjelokupna priča ispričana prije, u toku i poslije fotografisanja. Fotografijom se bavi već dvije godine i inspiracija su mu ljudi jer ih smatra neiscrpnim izvorom koje je dovoljno samo posmatrati i misija je ispunjena. Ovaj mladi fotograf aktivan je član Foto kluba Doboj i Asocijacije za umjetničku fotografiju Bosne i Hercegovine a do sada je objavljivao u Cliché Magazine (California), WHATTA FASHION (Hrvatska), fotografija.ba (Bosna i Hercegovina), Millennium Mag (New York) i KEEL magazine.

 

 

Prije nekoliko sedmica, Igorova fotografija „Spring Clean Your Soul” prihvaćena je i od strane VOGUE Italia na šta je mnogo ponosan jer radeći upravo modne editorijale vidi mogućnost iskazivanja potpune slobode i time stvara sopstveni stil.

 

 

Elvira Leka, Furaj.ba

SHARE
Prethodni članakCouchSurfing
Naredni članakBardača