Izlet u Nacionalni park Sutjeska, 4. i 5. juli

  Izlet u Nacionalni park Sutjeska, 4. i 5. juli

  Agencija Dar prirode za vikend, 4. i 5. jula organizira izlet u Nacionalni park Sutjeska.

  Credits: Petković Boris

  1. dan 

  Dva dana ćete provesti u NP Sutjeska. Naravno, opet ćete poraniti, a po dolasku u Sutjesku nakon što se smjestite uzimate svoje ruksake, odjeću sa dugim rukavima, flašu za vodu, zaštitu od sunca, hrabri neka ponesu kupaće kostime, udobnu obuću, a pošto vas može iznenenaditi i kiša, neka se nađe i kabanica. Vozit ćete se malim autobusima, vlasništva NP Sutjeska po makadamu, zato nema kukanja zbog vožnje po makadamu… Ne znamo da li znate, ali prašume imaju svoje pravilo?! Nema sječe, nema pomjeranja – sve što padne na zemlju, tu treba i da ostane. Prva stanica Dragoš Sedlo, šetnja do vidikovca, odakle se vidi vodopad
  Skakavac, visok 75m. Posjetit ćete i grob našeg heroja Nurije Pozderca. Sjedate ponovo u bus i idete do planinskog Prevoja. Tu ćete se malo osvježiti u katunu Nacionalnog parka. Oni koji žele mogu prošetati do Trnovačkog jezera koje se nalazi u Crnoj Gori, nije vam potreban pasoš – samo jedan euro za taksu.
  Kao što je naglašeno, ko je hrabar, neka se i okupa. Drugi neka uživaju u prirodi, fotografišu… Polako se vraćate do Prevoja i do hotela, gdje ćete večerati i prenoćiti.

  2. dan/ 05.07./ NP Sutjeska i Foča

  Poslije doručka, idete u obilazak Spomen – kompleksa Bitke na Sutjesci, muzeja, spomen kuće i spomenika, uz pratnju lokalnog vodiča Nacionalnog parka, koji će vam ispričati priču o čuvenoj Petoj ofanzivi. Poslije toga laganom šetnjom i uz pjesmu „S kraja Bosne i mora, zna ga zemlja sva…“ do groba komadanta
  Save Kovačevića. Ko bude gladan, lanč paket ima! Napuštate NP Sutjesku i idete prema Foči, gdje ćete obići muzej Stare Hercegovine, Sahat kulu, Aladžu džamiju i Hram u Foči. Poslije toga krećete ka svojim kućama i zadovoljni i sretni pripremite se za nove destinacije…

  CIJENA ARANŽMANA: 128,00 KM
  CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
  • Jedno noćenje u vilama u 1/2 I 1/3 sobama sa boravišnom taksom
  • Polupansion (doručak i večera)
  • Prevoz turističkim autobusom prema programu
  • Pratilac putovanja
  • Troškovi pripreme i organizacije putovanja
  CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
  Ulaznice za NP Sutjeska
  • Obilazak prašume Peručac sa lokalnim prevozom (manji mini busevi), lokalni vodići (min 2), šetnja do Trnovačkog jezera u Crnoj Gori (bez pasoša, samo se plaća turistička taksa)
  • Posjeta i obilazak Spomen kompleksa Bitke na Sutjesci, muzeja spomen kuće i spomenika, te odlazak na grob Save Kovačevića
  • Troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon…
  • Izlet Foča – GRATIS
  NAPOMENE:
  • Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživih kapaciteta stajališta i uslova na putu.
  • Kalkulacija je rađena na bazi minimum 40 putnika. U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, amože biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.
  • Uz ovaj program važe Opći uslovi putovanja turističke agencije Dar prirode d.o.o.