Izložba “Očevi u Švedskoj”

    Izložba “Očevi u Švedskoj”

    Izložbu “Očevi u Švedskoj” možete pogledati u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine u Sarajevu u periodu 7.-20. juna 2017.

    Očevi u Švedskoj je izložba fotografija odabrane grupe očeva koji su odlučili ostati kod kuće da se brinu o svojim bebama u periodu od najmanje šest mjeseci. Fotograf Johan Bävman ispituje zašto su ovi očevi odlučili ostati kod kuće da se brinu o djeci, kakvo je to iskustvo, i na koji način je to promijenilo njihov odnos sa njihovim roditeljima i djecom. Cilj izložbe je da pokaže učinak rodne ravnopravnosti u roditeljstvu na pojedinca i društvo.

    Na izložbi je prikazano 25 očeva u Švedskoj, a bit će postavljena u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine u Sarajevu u periodu 7.-20. juna 2017. u okviru zajedničkog projekta Švedskog instituta, Ambasade Švedske u BiH i kompanije Print Design Sarajevo.

    Sa ciljem da se razgovara o ulozi očeva i roditeljskom odsustvu za očeve kao ključnim koracima u postizanju rodne ravnopravnosti u BiH, Ambasada Švedske u BiH u saradnji sa organizacijom Care Internationa organizovat će panel diskusiju 7. juna 2017. u 11.00 sati u Historijskom muzeju BiH. Ako želite da učestvujete u panel diskusiju, molimo vas da pošaljete poruku na ambassaden.sarajevo@gov.se