Ja čudne zemlje

  Ja čudne zemlje

  U vrijeme ovogodišnjih poplaba, društvenim mrežama kruži razmišljanje nepoznatog autora koje svakako vrijedi pročitati 🙂

  6

  Evo nešto razmišljam a to mi se ne dešava baš često, pa kontam kako je ova moja lijepa zemlja pravo čudo planete.

   

  U njoj je baš bilo svega, nikad nije bilo dosadno.

  Prvo je, skoro cijelu popale i poruše. Nakon toga iz nje krene jedan veliki, kroz nju prođe jedan svjetski a u nju dođe jedan surovo krvavi rušilacki rat.

  Malo iza toga je proglase za zemlju sa najvećim porastom TBC-a u Evropi. Nakon toga je zatrpaju metri snijega.

  Dok se moderni homoseksualci po svijetu bore sa sidom nju napadne epidemija boginja ( vodenih ospica ).

  Godinama je ljudske spodobe, idioti i monstrumi dijele, cijepaju i gule. I sad na kraju, ko biber po pilavu, katastrofa kakvu svijet a pogotovu mi nikad nismo vidjeli – POPLAVA.

  Svaka druga država bi kleknula, digla ruke i predala se a narodi u njoj bi davno izumrli. Samo ona a, ova naša Bosna stoji uspravno ponosna i lijepa.

  Ovih dana izgleda ko pokisla manekenka sa razmazanom šminkom i mokra do gole kože ali nema veze, za samo nekoliko dana opet će blistati u punom sjaju i cjelokupnoj svojoj ljepoti. -Lakše joj je prebroditi sve nevolje kad je sebi izrodila ovu raju koja je dobra da bolja ne može biti ali koja baš i nije “ normalna “. Može li neko “ normalan “ živjeti negdje tamo a cijelo vrijeme biti ovdje? Koji to vojnik na svijetu od svoje crkavice odvoji pare da pomogne onome zbog koga je četiri godine jeo rižu.

  Ima li iko na svijetu “ normalan “ da šalje kamione pomoći onome iz rova preko puta. Možda nas neki gledaju s visine zato što je situacija loša, što oni imaju para i što lijepo žive ali ona, ova Bosna ide u Brazil da malo igra lopte sa svjetskim silama. Eto, takva je to zemlja i mi u njoj. Zato će ova Bosna prebroditi ovo i zato je to zemlja koja se mora voljeti.

  Oni koji je ne vole su greške prirode,

  BOSNO I HERCEGOVINO volim te, majke mi,

  iz dna duše…

   

  Autor nepoznat