Januar u Istanbulu sa Relax Toursom – posebna akcija za djecu od...

Januar u Istanbulu sa Relax Toursom – posebna akcija za djecu od 6-12 godina

Zahvaljujući svojoj ne tako snažnoj zimi, Istanbul je primamljiva turistička destinacija za posjetu tokom cijele godine…

Istanbul je grad nevjerojatne historije i kulture, grad poput niti jednog drugog. Ako još uvijek niste posjetili Istanbul izaberite ga odmah i putujete po povoljnoj cijeni. Istanbul je jedini grad na svijetu koji se prostire na dva kontinenta, smješten je na tački gdje su Azija i Europa odvojeni uskim prolazom, Bosforom. Ovaj turski grad ima historiju staru više od 2.500 godina i obiluje mnogim ljepotama i u njemu svako može pronaći nešto za sebe. Pođite s nama u Istanbul i provjerite zašto je Napoleon rekao: “Da je cijeli svijet jedna zemlja, Istanbul bi bio njen glavni grad”…

1.DAN / SARAJEVO – ISTANBUL / 23.01.2020.

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije polijetanja. Nakon carinskih i graničnih formalnosti, let za Istanbul, sa Turkish Airlines-om na letu TK 1022 u 11:40 sati. Slijetanje u Istanbul u 15:25 sati, te transfer sa aerodroma do odabranog hotela (sva vremena su lokalna). Prijava i smještaj u hotel. Nakon smještanja u hotel slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili predlažemo fakultativni odlazak modernim metrom do Taksima i ulice Istiqlal, gdje ćete osjetiti pravi puls Istanbula i večerati u nekom od mnogih restorana. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN /  ISTANBUL / 24.01.2020.

Nakon doručka u hotelu, predlažemo vam fakultativni izlet koji uključuje posjetu Eyup sultan četvrti i vidikovcu Pier Lotti. Nakon toga odlazak do Sultanahmed trga, obilazak Plave džamije, Aya Sofije izvana, hipodromu i cisternama – Rimski podzemni rezervoar za vodu “Cisterna Basilica“, na mapi označen kao Yerebatan – nalazi se preko puta Aja Sofije, tj. preko puta glavne ulice u tom dijelu grada, kojom prolazi tramvaj – vrijeme potrebno za ulaz, obilazak i kafu (čak su usred toga pod zemljom napravili i kafe) je pola sata do 40 minuta. Pola sata provedenih tamo ostavlja vrlo jak utisak. Razgledanje završavamo kod džamije Sulejmanija, koju je sagradio Sulejman Veličanstveni, odakle se pruža predivan pogled prema Zlatnom rogu, Galata kuli i Bosforu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN / ISTANBUL / 25.01.2020.   

Nakon doručka preporučujemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet na Vidikovac Čamlidžu, gdje se nalazi najnovija džamija Čamlidža, odakle se pruža najljepši pogled i vidi se cijeli Istanbul, Bosfor i njegovi mostovi – jedan od najljepših utisaka koje ćete ponijeti kući. Nakon toga slijedi odlazak na Kadikoy, najveću općinu u Istanbulu koja broji preko 2 miliona stanovnika, a potom slijedi i posjeta čuvenoj Djevojačkoj kuli (danas svjetionik). Ova kula je jedan od simbola Istanbula i nalazi se na Bosforu. Legenda kaže da je car sagradio kako bi spasio svoju kćerku proročanstva po kojem će princeza umrijeti od ujeda zmije. Ova izolovana kula nije uspjela da izmjeni sudbinu careve kćerke koja je jednog dana poslala sluge po jabuke u čijoj korpi se krila i zmija koja ju je ujela. Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali grupa će se zaputiti ka Bagdad ulici ili otići u jedan od obližnjih shopping centara. U večernjim satima predlažemo fakultativni grupni odlazak na orijentalnu večer u jedan od istanbulskih restorana. Zabavit ćete se uz muziku uživo i fantastičan zabavni program koji uključuje trbušne plesačice, muzičare, derviše i folklorne grupe, uživat ćete u cjelovečernjoj zabavi. Povratak u hotel i noćenje.

4.DAN / ISTANBUL / SARAJEVO /  26.01.2020. 

Nakon doručka preporučujemo odlazak na fakultativni izlet na Ortakoy, Krstarenje Bosforom morskim kanalom koji razdvaja Europu i Aziju. Prepustite se plovidbi tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosforskog prolaza. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do aerodroma. Dolazak na aerodrom najmanje 2 sata prije leta. Poslije obavljenih carinskih formalnosti, let za Sarajevo u 19:25 sati na liniji TK 1025. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 19:25 sati, (sva vremena su lokalna).

Termin putovanja: 

23.01. – 26.01.2020.  –  4 dana – 3 noćenja

Prijevoz: avion (Turkish Airlines)

HOTELI CIJENA PO OSOBI ZA REDOVNE REZERVACIJE
Ephesus 3* ili sličan – Aksaray

http://www.hotelephesus.com/

399 KM
Zurich 4* ili sličan

http://www.hotelzurichistanbul.com/

499 KM

Popusti na aranžman: Ephesus 3*:

 • za djecu do 6 god sa 2 odrasla u sobi: 120 KM,
 • za djecu od 6 do 12 god sa 2 odrasla u sobi: 50KM;

Zurich 4*:

 • za djecu do 6 god sa 2 odrasla u sobi :170 KM,
 • za djecu od 6 do 12 god sa 2 odrasla u sobi: 70 KM;

 

U CIJENU JE UKLJUČENO:

 • Pratilac putovanja ( za grupu min od 20 putnika)
 • Avionski prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines)
 • Smještaj u hotelu po izboru u dvokrevetnim sobama sa doručkom
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu
 • Organizacija putovanja

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

 • Aerodromske takse (cca 260KM)
 • PZO
 • Fakultativne izlete i ulaznice
 • Doplata za jednokrevetnu sobu Ephesus 3*: 120 KM

 

RELAX TOURS

033 /263 -330

033 /270 – 060

Više informacija možete pronaći OVDJE.