Jedinstven doživljaj vidjeti prirodne ljepote BiH i regiona na biciklu

  Jedinstven doživljaj vidjeti prirodne ljepote BiH i regiona na biciklu

  Biciklistički turistički operater Spice Roads sa sjedištem u Bankoku ove godine u četiri termina nudi 10-dnevnu turističku turu biciklom po Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori, piše bh. novinska agencija Patria.

  Kako navode u svojoj ponudi, ovo putovanje je namijenjeno svima onima koji žele ujediniti vožnju biciklom, a u isto vrijeme i uživati u prekrasnim predjelima ovih zemalja i upoznati bogatu kulturu i tradiciju.

  Put kreće iz hercegovačkog dragulja Trebinja gdje će učesnici uživati u ljepoti grada, večeri dobrodošlice, a tu će ostati dva dana.

  Treći dan kreće se prema Hrvatskoj, a prelijepi predjeli Jadranskog mora i Dalmacije ostavit će bez daha bicikliste. Četvrtog dana su u Dubrovniku i Cavtatu, a zatim kreću prema Crnoj Gori gdje ostaju do desetog dana. Obići će i Budvu, Cetinje, Herceg Novi, nacionalne parkove, rijeke…

  Biciklisti će voziti cestom, brdima, tunelima, prugom, a uživat će u pogledima na kule, bogomolje, živopisna sela, vinograde i druge prelijepe predjele. U svakom dijelu gdje se zadrže probat će loklanu kuhinju i osjetiti tradiciju i kulturu tih područja.

  Sve učesnike čeka put na biciklima 367 km koji ne zahtijeva posebnu pripremu. Ove ture bit će organizirane u maju, junu, septembru i oktobru.

   

   

  SHARE
  Prethodni članakSmoothie od naranče
  Naredni članakAerodrom Frankfurt