JEDINSTVENO PUTOVANJE JORDAN & JERUSALEM

Agencija Relax Tours vodi vas na road trip kroz Jordan, državu prepunu skrivenih bisera, ali i popularnih turističkih mjesta.
Glavni grad Amman je nevjerovatan miks tradicije i modernog stila koji nudi puno više nego što mislite. Šta tek reći za očaravajuću Petru? Jedno od sedam novih svjetskih čuda, mjesto gdje jednostavno morate doći barem jednom u životu, mjesto na kojem ćete poželjeti ostati zauvijek. Lezite na Mrtvo more. Da, upravo tako, lezite na more. Pokrijte se ljekovitim blatom i pokušajte se okupati u najslanijoj vodi na planeti. Malo gdje na svijetu možete uživati kao u Jordanu, te osjetiti taj dašak daleke historije prilagođene modernom svijetu.

Foto: dimitrisvetsikas1969 / 18370

Termin putovanja: 08.11 – 17.11.2023.
10 dana – 9 noćenja / Prijevoz: Avion

MINIMALNO 20 OSOBA:

HOTELI CIJENA ZA PRVIH 10 PRIJAVA: CIJENA ZA REDOVNE PRIJAVE:
Hoteli 4* 3.479 KM 3.579 KM

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avionski prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Amman; Tel Aviv – Istanbul – Sarajevo
 • Aerodromske takse
 • Pratilac grupe za minimalno 20 uplata
 • Smještaj u hotelu u dvokrevetnoj sobi na bazi 9 noćenja sa doručkom
 • Jedna noć u Wadi Rum
 • Asistent na aerodromu te na granici za sve formalnosti
 • Transfer autobusom
 • Vodič na engleskom jeziku
 • 1 mala flaše vode za svakog putnika u Jordanu
 • Izleti i ulaznice za sve navedene u programu
 • Boravišne takse
 • Dva sata vožnje džipovima u Wadi Rum
 • Viza za Jordan

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Sve napojnice
 • Izlazna taksa na Sheik Hussein mostu (Jordanska strana) 35KM i viza za Izrael – 70 KM
 • Obroci i pića koja nisu navedena u programu
 • Vožnja vozilima koje nisu navedene u programu
 • Napojnice za lokalne vodiče (4USD po danu/po osobi), vozače (3USD po danu/po osobi) i hotelsko osoblje
  (1USD po danu/po osobi) – OBAVEZNE
 • Vožnje vozilima koje nisu navedene u programu
 • Putničko zdravstveno osiguranje
 • Lične troškove svakog putnika
 • Taksa u Petri po cijeni od 70 USD po osobi i plaća se na licu mjesta
 • Doplata za polupansion iznosi 220 KM po osobi za 7 večera u hotelu, pod uslovom da cijena grupa koristi polupansion
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 990 KM

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

1. dan: 08.11. / Srijeda / SARAJEVO – ISTANBUL – AMMAN
Polazak s aerodroma u Sarajevu u 20:15 sati te slijetanje u Istanbul u 00:05 sati. Nastavak putovanja iz Istanbula u 02:20 sati te dolazak u Amman, glavni grad Jordana u 04:40 sati. Transfer do hotela.

2. dan: 09.11. / Četvrak / CJELODNEVNI OBILAZAK GRADA AMMANA
Kasni doručka slijedi obilazak grada Ammana, glavnog grada Kraljevine Jordan. Otkrit ćete resurse i kulturu Hašemitskog kraljevstva; njegovo povijesno središte, njegovu citadelu, njegov rimski teatar,panoramski Aman.Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan: 10.11. / Petak / AMMAN – WADI RUM
Nakon doručka, slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i samostalno istraživanje Ammana do polaska prema jugu Jordana. Po dolasku u Wadi Rum sljedi slobodno vrijem, i noćenje.

4. dan: 11.11. / Subota / WADI RUM – PETRA   
Nakon doručka odlazak u spektakularnu pustinju Wadi Rum. Dvosatna vožnja džipovima u unutrašnjost pustinje, kako bi se doživjela njezina bezvremenska ljepota. Mogucnost fakultaitivnog izleta jahanja na kamilama kroz pustinju. Sljedi nastavak puta do Petre. Smjestaj u hotel slobodno vrijeme u Petri . Noćenje.

5. dan: 12.11. / Nedelja / PETRA – MRTVO MORE

Nakon doručka, posjeta starom gradu, Petri, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama. Petra je nekada bila glavni grad Nabatejaca. Zbog bogatstva iscrpina, Petra je najveća znamenitost Jordana i pod zaštitom je UNESCO-a, a proglašena je i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Po obilasku Petre vožnja prema Mrtvom moru, najdubljeg slanog jezera na svijetu. S obzirom na iznimno visoki salinitet u njemu nema nikakvog života, a isti taj salinitet onemogućava tijelu da potone što je iznimni fenomen te kao takav privlači veliki broj turista koji se vole izležavati na površini mora. Kupanje u Mrtvom moru. (iako se ne preporučuje boravak u vodi duži od 15 minuta). Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan: 13.11. / Ponedeljak / MRTVO MORE – SHEIK HUSSEIN MOST – YARDENIT – CANA – NAZARETH – TIBERIAS

Doručak u hotelu na Mrtvom moru.  Nastavak vožnje prema graničnom prelazu koji povezuje Jordan i Izrael i Palestinu. Nakon obavljanja graničnih formalnosti. Nastavak puta do rijeke Jordan. Obilazak lokaliteta Yardenit (mjesta gdje rijeka Jordan ističe iz Galilejskog jezera) gdje ćemo vidjeti kako brojni hrišćani u bijelim haljinama uranjaju u vodu svete rijeke Jordan što za njih prestavlja čin duhovnog pročišćenja I obnove  zavjeta krštenja. Slijedi vožnja do Kane mjesto prvog Isusovog čuda kada je vodu pretvorio u vino. Dalje slijedi posjeta Nazarethu, jednom od značajnijih gradova za hrišćane, grad u kojem je Isus proveo svoje djetinjstvo, ali i Crkve Navještenja koja je izgrađena na mjestu Marijine kuće.Nastavak puta do Tiberiasa, historijskog grada na obali Galilejskog jezera. Grad je tokom historije više puta bio rušen i ponovno građen, a danas je to prijatan turistički centar. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan: 14.11. / Utorak / TIBERIUS –GALILEJSKO JEZERO – JERICHO – NEBI MUSA – BETHLEHEM

Nakon doručka u hotelu u Tiberiasu put nas vodi do Galieljskog jezera. Obilazak Gore blaženstva koje je jedno od najsvetijih mjesta za Hriščćane u Svetoj zemlji I gdje je po hrišćanskoj tradiciji Isus održao svoj čuveni govor na gori. Sa brada na kojem je čuveni italijanski arhitekta Berlucci izgradio prelijepu oktagonalnu crkvu pruža se fascinantan pogled na Galilejsko jezeru i Galielju.  Poslije toga put nas vodi Jordanskom dolinom do najstarijeg grada na svijetu Jerihona. Pogled na Goru Kušnje na kojoj je saglasno hrišćanskoj tradiciji satana iskušavao isusa. Stat ćemo I pokraj Zakejevog drveta Nastavak puta do Nebi Musa, muslimanskog svetišta u Judejskoj pustinji posvećenog proroku Musi (Mojsiju). Slijedi put do Bethlehema, posljednje stanice za danas.Smještaj u hotel. Noćenje u hotelu.

8. dan: 15.11. / Srijeda / BETHLEHEM – MASLINSKA GORA – GETHSEMANE – STARI GRAD – AL AQSA DŽAMIJA
Doručak. 45-minutna vožnja do Jerusalema, a onda uživanje u fantastičnim pogledima na Kupolu na stijeni i Stari grad Jerusalema. Posjeta džamiji Al Aqsa koja je smještena u starom gradu Jerusalema i treća je po važnosti u Islamu. Džamija je izgrađena na vrhu brda hrama, poznatog kao kompleks Al-Aqsa ili Haram eš-Šarif u islamu, nekoliko desetljeća nakon Muhammedove smrti Obilazak još nekoliko lokacija uključujući Put suza ili Via Dolorosa, put kojim je Isus kročio ka raspeću. Vjeruje se da je ovdje u blizini i Isusov grob te njegov krst. Crkva Isusova groba. Golgota. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan: 16.11. / Četvrtak / Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i samostalno istraživanje starog grada.  Ujutru transfer Bethlehem – Star grad Jerusalim, poslije podne transfer Jaffa Gate – hotel Bethlehem.Noćenje.

10. dan: 17.11. / Petak /AERODROM – TEL AVIV – ISTANBUL – SARAJEVO 
Doručak. Polazak prema aerodromu na let TK 787 u 15:20 sati. Presjedanje u Istanbulu u 18:45 sati odakle se kreće za Sarajevo na letu TK 1023 u 19:55 sati. Slijetanje u Sarajevo u 19:50 sati po lokalnom vremenu.

VAŽNA NAPOMENA:

* Grupa koja dolazi u Izrael treba imati važeći pasoš najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Izrael.

* Izraelska ulazna viza – potrebno je dostaviti podatke najmanje 20 radnih dana prije ulaska u Izrael

*Državljanima Srbije, Hrvatske nije potrebna viza za ulazak I boravak u Državi Izrael do 90 dana.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content