Jesen na čarobnoj rijeci Sturbi kod Livna kao slikarsko platno

Krivudava, a mirna, rijeka Sturba koja protiče petnaestak kilometara kroz Livanjsko polje pravi je komad raja na zemlji.

Foto: @stur.ba_canoe_and_birdwatching

I bila bi tek obična rijeka da nema tako interesantan krivudav tok, da nije ptica koje nastanjuju njene obale, konja koji se iz nje napajaju…

Pravi užitak je spust Sturbom kanuima – popularni kanu safari. Za sat i po vremena vožnje spustit ćete se niz njene meandre, upoznati se sa njenom florom i faunom, opustiti se i napojiti oči ljepotom.

Ovaj izlet je idealan i za porodice s manjom djecom, jer nije nimalo zahtjevan, a vožnja za djecu mlađu od 10 godina je besplatna.

Nakon vožnje, možete uživati u pikniku na izletištu Crna Stina, gdje se možete odmarati, ljeti kupati ili šetati i uživati u čudesnoj prirodi.

Pored kanu safarija, kada dođete da vidite Sturbu, izlet možete upotpuniti jahanjem u konjičkom klubu, posjetom poznatim livanjskim divljim konjima na visoravni Krug, vožnjom quadovima, obilaskom kulturnih i historijskih znamenitosti grada Livna, jezera Mandek, Buškog jezera, kao i da posjetite Franjevački muzej i galeriju Gorica.

Iako je ljeti poseban doživljaj jer se na Sturbi može kupati i rashladiti, i jesen ima svoje čari zbog boja i mirisa prirode…

Uživajte u jesenjoj fotogaleriji koju nam je poslala ekipa @stur.ba_canoe_and_birdwatching sa rijeke Sturbe koja će vas sigurno privući da je posjetite!

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi