Još jedna prestižna nagrada za Turističku zajednicu Kantona Sarajevo

  Još jedna prestižna nagrada za Turističku zajednicu Kantona Sarajevo

  U Istanbulu se od 26. do 28. januara 2018. godine održao 22. međunarodni istočnomediteranski sajam turizma i putovanja – EMITT. 
  EMITT spada među pet najvećih svjetskih sajmova turizma, a o njegovoj  veličini i značaju govori i podatak da je prošlogodišnje 21.izdanje, okupilo 4.550 učesnika iz 70 zemalja svijeta.

  Od 2009. godine, EMITT organizira ITE Turkey – turski odjel ITE Group, vodeće međunarodne kompanije za organizaciju sajmova, koja putem svoje 32 kancelarije u 20 zemalja, organizira 240 sajamskih manifestacija širom svijeta.

  Na 22.medjunarodnom sajmu turizma u Istanbulu EMITT 2018. štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo dobio je veliko priznanje za najbolje organizovan štand. Nagradu je 3.dana sajma, u subotu 27.1.predstavnicima Turističke zajednice Kantona Sarajevo uručila direktorica sajma EMITT gospodja Hađer Aydin (Hacer Aydin).

   2018. Godina za nas predstavlja veliki izazov. Uložili smo veliki napor da hrabro zakoračimo u godinu pred nama, a ova je nagrada svojevrsna potvrda da su naša nastojanja smislena. Raduje činjenica da smo izabrani između 1600 izaglača i sigurno je motivirajuće za sve nadolazeće projekte koje planiramo realizirati u 2018.godini, ističe Nermin Muzur, predsjednik TZKS.

  Na ovogodišnjem EMITT-u (East Mediterranean International Travel and Tourism Exhibiton), na prostoru od 60,000 kvadratnih metara učestvovalo preko 1600 izlagača iz 85 zemalja svijeta. Turistička zajednica Kantona Sarajevo je ove godine učestvovala na ovom prestižnom i svjetski poznatom sajmu zajedno sa suizlagačima iz Kantona Sarajevo ali i iz Mostara i Bihaća na štandu od 80 kvadratnih metara.

  Posjetioci štanda Turističke zajednice Kantona Sarajevo mogli su dobiti primjerak Furaj.ba magazina

  Posjetioci  sajma na našem štandu mogli se se informisati o različitim segmentima turističke ponude Sarajeva i Bosne i Hercegovine, mogućnostima za putovanja, smjestajnim kapacitetima, turističkim programima – saopštio je Faruk Čaluk, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo, koji nije krio oduševljenje zbog ogromne zainteresiranosti posjetilaca štanda TZKS.