9 savršenih ideja kako provesti Valentinovo

  9 savršenih ideja kako provesti Valentinovo

  Četrnaestog februara svake godine zaljubljeni obilježavaju svoj dan. U čast ljubavi ovaj dan provode sa svojim partnerima, daruju jedni druge poklonima i osmišljavaju vrijeme koje će provesti skupa.

  Foto: Pixabay/Ilustracija

  I ove godine donosimo vam nekoliko interesantnih prijedloga kako da provedete Valentinovo s osobom koju volite:

  Valentinovo Winter night na Trebeviću

  Uživajte u idiličnoj planinskoj atmosferi, uz romantičnu večeru u Pino nature hotelu na Trebeviću, kamin i muziku uživo uz popularnu pjevačicu Lanu Hamza noć uoči Valentinova, 13. februara s početkom od 19.30 sati.

  ☎️ REZERVACIJE na 033/257-800 ili Viber 065/288-498

  HOTEL PINO – DNEVNI BORAVAK SARAJLIJA

  Valentinovo u čarobnom hotelu Monti na Igmanu

  Provedite Dan zaljubljenih u luksuznom ambijentu hotela Monti na Igmanu i doživite ovu olimpijsku planinu na sasvim novi način. Provedite noć u Delux sebi, uživajte u spa&wellness tretmanu i romantičnoj večeri za dvoje.

  *Rezervacija 💌 info@monti.ba ili ☎️ 033 744-700

  Hotel Monti

  HOTEL MONTI – CARSTVO LUKSUZA U SRCU OLIMPIJSKE PLANINE

  Dvodnevno uživanje za dvoje u unikatnom Ibis style hotelu

  Platite samo 126 KM za noćenje za dvije osobe sa doručkom, korištenjem wellness & spa centra i dvije 2D/3D ulaznice za projekciju bilo kojeg filma u Cinestaru. Ponuda dostupna na portalu www.ekupon.ba.

  Foto: Ibis Styles Sarajevo

  UNIKATNI IBIS STYLES HOTELU U SARAJEVU

  Turistička tura za Valentinovo

  Valentinovo ove godine pada u nedjelju, a ona je idealan dan za maleno putovanje. Predlažemo vam turističku turu koja iz Zenice vodi preko Gornjeg Vakufa, Makljena, Prozora, do Jablanice i čuvenog mosta na Neretvi. Riječ je o turi koju u okviru ciklusa tematskih turističkih tura po Bosni i Hercegovini #Bosnologija, organizira udruženje građana “Azimuth 135”. To je edukativna tematska turistička tura povodom 78. godišnjice Bitke na Neretvi iz 1943. godine. Uživat ćete u čarobnim prizorima ovih krajeva u društvu nekoga koga volite i mnogo toga naučiti od vodiča ovog Udruženja. Saznajte više na ovom linku!

  Speed Dating na Jahorini

  Upoznaj svoju srodnu dušu na dvosjedu koji od 1984. godine spaja i simbolizira ljubav. Prilika je to za sve samce da se za Valentinovo ne osjećaju usamljeno. Posjeti Olimpijski centar Jahorina 14. februara od 11 do 13 sati i možda baš ti upoznaš svoju srodnu dušu!

  Foto: OC Jahorina

  Privatna projekcija u kinu za dvoje

  Većina nas zna da je kino, u ovim neobičnim vremenima, jedan od rijetkih oblika zabave koji je dostupan. I isto tako znamo da iskustvo gledanja filma nema konkurenciju kad je riječ o atmosferi koju baš kino može pružiti! Zato pokušaj dati sve od sebe kako bi dragu osobu oduševio savršenim iznenađenjem – privatnom projekcijom filma po izboru za dvoje. Za više informacija kontaktiraj info@cinestarcinemas.eu.

  Lovebox sjedišta; Foto: Cinestar Sarajevo

  Virtuelni koncert Josipe Lisac

  Za kraj divnog i ispunjenog dana, pripremite sebi večeru, piće i neki desert, te uživajte u koncertu legendarne muzičke dive iz Hrvatske – Josipe Lisac koja taj dan slavi 71. rođendan. Za njen virtuelni koncert koji će se održati u 20 sati na Valentinovo vlada veliko interesovanje, a Lisac je najavila kako će publici predstaviti impresivni katalog bezvremenskih hitova i neke nove pjesme nastale u nešto skorijem periodu. Karte su već u prodaji od 15. januara po cijeni od 20 KM (80 HRK), pa požurite!

  Hit-komedija u pozorištu

  Ukoliko ste ljubitelj pozorišta, dopast će vam se kad čujete da će povodom Dana zaljubljenih na teatarskoj sceni Javne ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo kao poklon građanima biti odigrana hit komedija “Čorba od kanarinca”. Ova predstava je komična, ali i surova priča o braku, priručnik za one koji razmišljaju o ulasku u brak, ali i ogledalo onih koji su već u njemu. U glavnim ulogama gledajte bh. glumce Sanelu Pepeljak i Seada Pandura. Predstava će biti odigrana s početkom u 19.30 sati. Ulaz je besplatan, a broj mjesta je ograničen. Zainteresovani ulaznice mogu preuzeti na u prostorijama JU Centar kulture i mladih na adresi Jelića 1, radnim danima u terminima od 10 do 12 sati i od 16 do 20 sati, te subotom od 11 do 14 sati.

  Foto: JU Centar za kulturu i mlade

  Zaključajte svoju ljubav na mostovima u BiH

  Iako običaj potječe još od drevnih vremena, postavljanje ljubavnog katanca na mostove postajalo je godinama sve popularnije zbog čuvenog pariskog mosta Ponts des Arts na kome je svojevremeno više od milion parova zauvijek zaključalo svoju ljubav. Tako nije samo Francuska imala svoj ljubavni most, već su ga dobili i brojni slikoviti i očaravajući bosanskohercegovački gradovi. Ako ste u blizini nekog od ovih, onda imate i gdje zaključati vašu ljubav.

  Zato što jedan članak nije dovoljan…

  KAKO SE SLAVI VALENTINOVO ŠIROM SVIJETA

  HISTORIJA VALENTINOVA

  MOSTOVI LJUBAVI U BOSNI I HERCEGOVINI

  5 VRSTA CVIJEĆA KOJE UMJESTO RIJEČI ISKAZUJU LJUBAV