Kakvo nas vrijeme očekuje za 1. maj?

  Kakvo nas vrijeme očekuje za 1. maj?

  Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Ponegdje u Hercegovini uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuje se u jugozapadnim područjima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu do 20 stepeni.

  Rijeka Bijela

  U Sarajevu oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 16 stepeni.

  U četvrtak, 29. aprila, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se očekuju od sredine dana prema večernjim satima, uglavnom u južnim i jugozapadnim i sjevernim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 24 stepena.

  U petak, 30. aprila, u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša je moguća u jutarnjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu i sjeveru do 27 stepeni.

  U subotu, 1. maja, u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu i sjeveru do 27 stupnjeva.

  “Prvi maj u BiH obilježit će uglavnom stabilne vremenske prilike, bez većih mogućnosti za padavine”, najavio je metereolog Nove BH Nedim Sladić dodajući kako nas očekuje topliji 1. maj nego inače. No, 2. maj bi mogao biti nestabilniji.

  Pogledajte video:

  Zato što jedan članak nije dovoljan…

  PRVOMAJSKA IZLETIŠTA SARAJEVA

  PRVOMAJSKI IZLETI U BIH

  IZLETIŠTA OKO SARAJEVA

  IZLETIŠTA OKO GORAŽDA

  IZLETIŠTA U OKOLINI BANJE LUKE

  RECEPT ZA SAVRŠEN ROŠTILJ