Kod Igmana uskoro ergele, tereni, biciklističke staze, staze za jahanje…

  Kod Igmana uskoro ergele, tereni, biciklističke staze, staze za jahanje…

  Općina Trnovo zatražila je od Turističke zajednice Kantona Sarajevo sredstva za sufinansiranje projekta izgradnje olimpijskih krugova na Gornjoj Grkarici.

  Gornja Grkarica; Foto: Mapio.net

  Za njihovo osvjetljenje Vlada KS odobrila je 16.965 KM, s obzirom na to da u skladu s Programom rada i finansijskim planom za 2021. godinu na koje saglasnost daje Ministarstvo privrede KS, Turistička zajednica KS na raspolaganju ima sredstva u iznosu 300.000 KM za podršku projektima lokalnih zajednica koji su značajni za razvoj turizma i doprinos pozitivnom imidžu Kantona Sarajevo.

  S obzirom na to da će urbanistički projekti na području općine Trnovo, a jedan od njih je i Gornja Grkarica, nakon realizacije, imati različite sadržaje, kao što su ergele, igrališta, tereni, biciklističke staze, kao i staze za jahanje, te će doprinijeti i ljetnim i zimskim tursitičkim sadržajima, Vlada Kantona Sarajevo odobrila je sufinansiranje ovog projekta.

  Ukupna vrijednost ovog projekta je 220 hiljada KM u što ulazi i izgradnja putne infrastrukture od Gornje Grkarice prema Bjelašnici, Igmanu i Hadžićima, te kružni tok u čijoj centralnoj zoni je planirano postavljanje olimpijskih krugova.