KOMPANIJA ZLATIBORAC NA PRVOM MEĐUNARODNOM SARAJEVO HALAL SAJMU 2018

  KOMPANIJA ZLATIBORAC NA PRVOM MEĐUNARODNOM SARAJEVO HALAL SAJMU 2018

  Kompanija Zlatiborac d.o.o. uzela je učešće na prvom Međunarodnom sajmu halal industrije Sarajevo Halal Sajam 2018, koji je održan od 27-29. septembra u KJP Centru Skenderija.

  Ovaj proizvođač suhomesnatih proizvoda iz Republike Srbije, koji njeguje tradiciju pripremanja suhomesnatih proizvoda više od jednog vijeka, od 2011. godine posluje u skladu s halal standardom. Danas u svom portfoliju ima 63 halal certifikovana proizvoda. Kompanija ima halal certifikat od 2011. godine i certifikovana je od strane Agencije za certificiranje halal kvalitete iz Tuzle. Svake godine je u obavezi da obnavlja halal certifikat, a svake treće godine se recertifikuje, što je u skladu s pravilima standarda.

  Prema riječima predstavnika kompanije, poslovanje u skladu s halal standardom omogućilo je otvaranje novih tržišta i za kompaniju predstavlja izuzetno važan dio poslovanja. Kompanija danas posluje na 11 izvoznih tržišta, među kojima je i tržište Bosne i Hercegovine.

  – Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni smo osam godina i zadovoljni smo svojom pozicijom. Ono što je važno istaći je i činjenica da smo u Bosni i Hercegovini, ali i u drugim zemljama regiona, uspjeli da pozicioniramo svoj brend u obje kategorije našeg proizvodnog portfolija: trajni suhomesnati proizvodi i polutrajni suhomesnati proizvodi.

  Danas se na tržištu Bosne i Hercegovine Zlatiborac proizvodi mogu naći u maloprodajnim trgovačkim lancima: Bingo, Konzum, FIS, BEST, PM Company.