Konačno će zabijeliti: U BiH stiže snijeg

  Konačno će zabijeliti: U BiH stiže snijeg

  U Bosnu i Hercegovinu prema najavama metereologa uskoro stiže snijeg.

  Sarajevo

  Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da se na planinama snježne padavine očekuju u četvrtak, a dan poslije, zabijelit će i u nižim krajevima.

  Danas u većem dijelu zemlje umjereno oblačno i nešto sunčanije u Hercegovini i na jugoistoku. Nešto više oblačnosti očekuje se u sjevernim i ponegdje u zapadnim dijelovima. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili sumaglicom. U večernjim satima porast oblačnosti. Vjetar slab južnog smijera. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 15 stepeni.

  Četvrtak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana, kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 15 stepeni.

  Petak: Oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne na planinama se očekuje snijeg. U nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne snijeg ili susnježica u večernjim satima. U večernjim satima očekuje se i formiranje snježnog pokrivača. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 stepeni. Poslije podne i krajem dana, postupan pad temperature zraka.

  Subota: Pretežno oblačno vrijeme u Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Tokom dana, padavine će oslabiti, a mjestimično i prestati. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 6, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu do 8 stepeni.