Konferencija ”Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove”

  Konferencija ”Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove”

  U Mostaru će uskoro biti održana šesta po redu Naučno – stručna konferencija sfera 2018.

  Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove tema je naredne naučno stručne konferencije koja će se održati 24. i 25. oktobra 2018. godine u Tehnološkom parku Intera u Mostaru. Ovo je šesta po redu konferencija koju organizuje Kompanija Sfera d.o.o.Mostar, ovaj put u saradnji s Građevinskim fakultetom iz Mostara i Građevinskim fakultetom iz Splita.

  Organizatori navode kako će i ovog puta biti prisutni neki od najboljih stručnjaka iz domene arhitekture: Studio Dva arhitekta iz Hrvatske, profesor Ljubomir Mišćević, poznati bosanskohercegovački arhitekta Sead Gološ, predsjednica Tehničkog komiteta za građevinsku fiziku pri Institutu za standardizaciju BiH, Amira Salihbegović, te predstavnici Univerziteta iz Splita i Mostara.

  Sponzori konferencije su kompanije: Sika, Alternativa i Terrasit, dok su partneri: Bramac, Tondach, Fiko, Civić Cazin, Knauf Insulation, Wortman Metali, te Nexe crijep.

  Konferencija preispituje naučna, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja sistema za izradu krovova. Cilj konferencije je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, te uspostavljanje međunarodne i domaće saradnje.

  Kao i do sada konferencija će trajati dva dana.