Konjički drvorezbari otvorili trgovinu u uglednom salonu na Tajvanu

Konjički drvorezbari otvorili trgovinu u uglednom salonu na Tajvanu

Konjički drvorezbari brenda “Zanat” otvorili su prodavnicu u Tajvanu, u gradu Taichungu.

Foto: Zanat

Iz “Zanata” su naveli kako su oduševljeni što najavljuje otvaranje četvrte trgovine koja se nalazi u gradu Taichung na Tajvanu.

“Ekskluzivni prostor prostire se na površini od 100 kvadrata i nalazi se u velikom izložbenom salonu našeg tajvanskog partnera Smith Homea. Ovo je prva naša trgovina u istočnoj Aziji, nakon otvaranja tri ovakva prostora u Dorbirnu u Austriji, Beirutu i Kansas Cityju”, naveli su na svojim društvenim mrežama iz Zanata.

We are thrilled to announce the opening of the fourth Zanat shop-in-shop located in Taichung city, Taiwan. The Zanat…

Posted by Zanat on Četvrtak, 1. Oktobar 2020.

Konjička kompanija otvara trgovinu od 100 kvadrata (shop-in-shop) u uglednom prodajnom salonu dizajnerskog namještaja, gdje će biti izloženi isključivo “Zanatovi” proizvodi, no u okviru prodajnog salona njihov partner Smith Home će organizirati događaje i okupljanja kako bi što kvalitetnije promovirao bh. brend.

Podsjećamo, konjički drvorezbari digli su ovaj zanat na svjetski nivo i uvršteni su na UNESCO-vu listu kulturnog naslijeđa. Brend “Zanat” postoji već skoro stotinu godina, a njihov namještaj proglašen je pokretnim naslijeđem Bosne i Hercegovine.


Braća Nikšić – Četiri generacije drvorezbara | Furaj.ba

Namještaj porodice Nikšić proglašen je pokretnim naslijeđem BiH. Duh težnje za ukrašavanjem prostora kroz izradu predmeta od drveta pronosi se kroz četiri generacije porodice Nikšić iz Konjica. Za dvije godine njihov kreativni proces drvorezbarenja napunit će 100 godina. Ljubav prema zanatu Sve je počelo davne 1920.