Ljetne čari Tivta

Ljetne čari Tivta

Na pitanje gdje ove godine provesti odmor većina već zna odgovor: “U Tivtu!” Onima koji su još uvijek u dilemi gdje provesti ovogodišnji odmor pokušat ćemo dočarati zašto je Tivat pravi izbor.


Tivat je…

Grad s intimnim skrivenim plažicama, ali i onim luksuzno opremljenim lounge chilling varijantama.

Grad s predivnim šetalištem – Rivom Pine, gdje se odvijaju svi važni događaji.

Grad s ruralnim naseljem i izletnički najpoznatijom ambijentalnom cjelinom – Gornjom Lastvom, na samo 3 km od grada i panoramom koja oduzima dah.

Grad s pješačkim stazama s pogledom na Tivatski i Kotorski zaljev, poznat po lijepim zelenim parkovskim površinama, ornitološkim rezervatom Solila i odmorištem za ptice.


Na početku sezone od događaja izdvajamo:

08.06.-10.06.2018.- Internacionalni ljetnji karneval s velikim koncertom 9.juna Indire Forza (Ex frontmenica Colinie)

16.06.- Žućenica fest- gastromanifestacija i koncert klape ISKON

21.06.-koncert grupe GALIJA

22.06.-otvaranje festivalskog pozorišnog teatra Purgatorije mjuziklom Čikago na ljetnjoj pozornici Tivta.


Smješten u Bokokotorskom zaljevu, ušuškan pod planinskim masivom poluotoka Vrmac i otoka Svetog Marka, Gospe od Milosti i Ostrva cvijeća, Tivat je grad s najviše sunčanih sati u kojem su zalasci sunca prosto nevjerovatni.

Zahvaljujući luksuznim projektima poput Marine Porto Montenegro i Luštica bay, Tivat je posljednjih godina sinonim za glamur, luksuzne mega jahte, vile, golf igrališta i prestižne hotele.

S druge strane, Tivat je ono što je oduvijek bio – grad u kojem živi kultura. Njegove kulturne događaje karakterišu tradicija izvođenja pozorišnog teatra Purgatorije, čuvenog kola bokeške mornarice, te melodije gradske muzike, koje svojim instrumentima ne ostavljaju ravnodušnim niti jednog posjetioca.

U Tivtu možete uživati u brojnim manifestacijama koje svake godine priređuje Turistička organizacija grada Tivta u saradnji s brojnim drugim udruženjima. Takve su: gastro večeri na brojnim lokacijama u sklopu programa Ljeto dobrog ukusa, muzički događaji, festivali, pučke svečanosti, sportske manifestacije, izložbe suvenira i druge manifestacije u sklopu Tivatskih ljetnjih fešti.

Mnoštvo je to razloga da provedete svoj odmor uz miris mora, ukus mediteranske kuhinje, primorske zvukove autentičnog ambijenta kojem ćete se iznova uvijek rado vraćati.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

TIVAT, GRAD SUNCA, MORA I USAMLJENIH UVALA

LJETNE ČARI TIVTA

AKTIVNI ODMOR U TIVTU

ALMARA BEACH TIVAT

BICIKLIZIRAJ SE U TIVTU

 

WEB: www.tivat.travel