Ljeto na Vilsu – mjesto zabave za Sarajlije do oktobra

  Ljeto na Vilsu – mjesto zabave za Sarajlije do oktobra

  Na najatraktivnijoj sarajevskoj šetnici – Vilsonovom šetalištu u srijedu, 30. juna ove godine upriličeno je zvanično otvorenje manifestacije „Ljeto na Vilsu“.

  Foto: Općina Novo Sarajevo

  Brojne Sarajlije, te gosti iz javnog i kulturnog života mogli su uživati u odličnoj svirci „Sarajevo Jazz Guerille“, a uvertira za lijepu muzičku noć bio je nastup dječijeg hora „Princess krofne“ koji je izveo pjesmu „Sarajevo, ljubavi moja“.

  „Ljeto na Vilsu“ po prvi put će se dešavati na najatraktivnijoj sarajevskoj šetnici – Vilsonovom šetalištu, u Općini Novo Sarajevo na adresi Filipa Laštrića bb, odnosno na parkingu firme Inlux između Hotela Novotel – Bristol i zgrade Elektroprivrede BiH, a trajat će do 1. oktobra.

  Manifestacija je osmišljena da sve do kraja ljeta bude mjesto zabave za Sarajlije i posjetitelje Sarajeva i ponudi atraktivne sadržaje za sve generacije. Događaj započinje gledanjima utakmica EURA 2021. na LED ekranu, uz koje su organizovane i razne druge zanimljivosti posvećene „najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu“. Po završetku smotre najboljih fudbalskih klubova Starog kontinenta, manifestacija „Ljeto na Vilsu“ svojim posjetiteljima će svakodnevno u popodnevnim i večernjim satima ponuditi svirke uživo. Nastupat će klupski muzičari sa repertoarom pop, rock, jazz i blues standarda, a nekoliko puta tokom trajanja manifestacije bit će organizirani i nastupi poznatijih izvođača. Jedan od sadržaja događaja bit će i Ljetno kino, sa programom filmskih klasika za djecu i odrasle. U sklopu „Ljeta na Vilsu“ bit će postavljeni sportski tereni za odbojku i fudbal na pijesku, mali nogomet i košarku, a posebna pažnja bit će posvećena sadržajima za najmlađe.