Ljeto u martu na najljepšem, najčistijem i najtoplijem Crvenom moru

  Ljeto u martu na najljepšem, najčistijem i najtoplijem Crvenom moru

  Sve što Vašem organizmu sada treba su tople sunčeve zrake, kristalno čisto tirkizno more, nestvarno lijep podvodni svijet sa ribicama i koralima svih duginih boja, vrhunska gastronomska ponuda, ljubazni domaćini, te SIGURNI I UDOBNI SVJETSKI POZNATI HOTELI, sa najvišim higijenskim i zdravstvenim standardima. Uz sve ovo odmarate svoje tijelo i dušu na mekanim, puderastim pješčanim plažama, gledajući u čuveno Crveno more i pijuckajući omiljeni koktel. Ne ovo nije san, ovo je Vaš najpovoljniji odmor u turističkom centru Hurghadi-Egipat do sada!!!

  Foto: Pixabay/Ilustracija

  Putnici se već stoljećima dive velikim piramidama Egipta, međutim u zadnje vrijeme mnogi su otkrili da je u Egiptu moguće doživjeti i otkriti mnogo više – ne samo historijske, nego i prirodne i kulturne znamenitosti. Primjećujemo da se većina putnika nakon prve posjete u Egipat želi vratiti baš zbog toga što su otkrili brojna nova lica te arapske države. Veliki broj turista se vraća zbog egipatskih ljetovališta kao što je šarmantna Hurghada. Hurgada je veliki turistički centar Egipta na zapadnoj obali Crvenog mora, 500 kilometara jugoistočno od glavnog grada Kaira. Ne tako davno, Hurgada je bila malo ribarsko mjesto. Danas je izrasla u grad sa gotovo 40.000 stanovnika, starim i novim modernim dijelom, kao i turističkom zonom sa svim neophodnim sadržajima za idealan odmor poput restorana, barova, klubova, kafića, te brojnim šarenim trgovinama.

  Termin putovanja: 21.03.2021. – 31.03. 2021. /11 dana

  Prevoz: Avion – Pegasus airlines

  HOTELI Cijena za prvih 10 prijava Cijena za ostale rezervacije
  GOLDEN BEACH 4* 899 KM 959 KM
  LONG BEACH RESORT 5* 999 KM 1059 KM
  HILTON PLAZA 5* 1259 KM 1309 KM

   

  Aranžman uključuje:
  * avio kartu na relaciji Sarajevo – Istanbul -Hurghada-Istanbul- Sarajevo (Pegasus airlines)
  * aerodromske takse
  * smještaj u hotelu po izboru u dvokrevetnim sobama, na bazi 10 noćenja sa uslugom ALL INCLUSIVE
  * organizacija putovanja
  * pratilac grupe (sa min. 30 bukiranih putnika)
  * transfer aerodrom – hotel – aerodrome

  Aranžman ne uključuje:

  *doplata jednokrevetnu sobu
  * fakultativne izlete i ulaznice
  * PZO i osiguranje od otkaza
  * ishođenje vize 90 KM po osobi
  * PCR TEST
  * doplata za sobu s pogledom na more

  Ilustracija: Pixabay

  Zašto provesti mart u Hurghadi?

  * Prosječna temperatura vazduha u martu je 25-28 stepeni, a mora je oko 25 stepeni!
  * Kupanje u Crvenom moru, jednom od najljepših, najtoplijih i najčistijih mora na svijetu!
  * Najinteresantniji i najraznovrsniji podvodni svijet koji iznenađuje i najveće poznavatelje nalazi se ovdje, sa 250 koralnih grebena i 1000 vrsta riba
  * Sunčano je i prijatno tokom cijelog dana, bez kiše
  * Odlični hoteli visokih standarda čekaju Vas u našoj ponudi u nastavku.

  KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

  1. DAN / SARAJEVO-ISTANBUL-HURGHADA / 21.3.2021.

  Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije polijetanja. Nakon carinskih i graničnih formalnosti, let za Istanbul, sa Pegasusom na letu PC 292 u 10:40 sati. Slijetanje u Istanbul u 14:30 sati. Do nastavka leta, mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Kadikoy, Uskudar. Nastavak leta PC620 u 20:25 sati, te slijetanje u Hurghadu u ponoć (sva vremena su lokalna). Nakon završenih procedura na aerodromu, transfer u hotel i noćenje.

  2-10. DAN / HURGHADA (EGIPAT) / 22.3.-30.3.2021.

  Boravak u Hurghadi, u odabranom hotelu na bazi ALL INCLUSIVE USLUGE. Slobodno vrijeme za kupanje, odmor, individualne aktivnosti. Kristalno čisto, najtoplije more na svijetu sa bijelim pješčanim plažama, tirkizne boje, noćna zabava u svjetski poznatim klubovima, restoranima, kafićima i barovima sa trbušnim plesom, kupovina suvenira i začina u orijentalnim bazarima, šetnja po Memši. Hurghada je odlična destinacija za sportove na vodi, poput jedrenja, surfinga, ronjenja. Preporučujemo neki od fakultativnih izleta u Kairo, te razgledanje čuvenih piramida na platou Gize, posjeta Egipatskom muzeju, krstarenje na Rajsko ostrvo- Giftun island uz ronjenje i ručak na brodu. Mnogi ovo ostrvo nazivaju egipatskim Maldivima zbog njegove nestvarno lijepe tirkizne boje i mekanih pješčanih plaža. S obzirom na veliko i raznovrsno bogatstvo svijeta podmorja i ponuda ronilačkih izleta je raznovrsna, a nezaobilazna je i uzbudljiva vožnja safari džipovima kroz pustinju.

  11. DAN / HURGHADA-ISTANBUL-SARAJEVO/ 31.3.2021.

  Nakon 11 dana provedenih na nezaboravnom odmoru, vrijeme je za povratak i skupljanje utisaka, slika i memorija sa ovog prelijepog putovanja. Let za Istanbul PC621 planiran je u 2:55 sati, sa slijetanjem u Istanbulu u 6:50 sati. Nastavak leta za Sarajevo je planiran u 10:20 sati, a u Sarajevo slijeće u 11:20 sati. Sva vremena su lokalna.


  Relax Tours

  Zelenih Beretki 22
  71000 Sarajevo, BiH
  Tel: +387 33 263 330
  Fax: +387 33 263 331

  relaxtours@relaxtours.com
  sales@relaxtours.com


  Zato što jedan članak nije dovoljan….

  NAIDA BEĆAR: SAVJETI ZA PUTOVANJE I LJETOVANJE U EGIPTU

  ZEMLJA FARAONA