L’Occitane en Provence & Castelbajac Paris: Limitirana kolekcija inspirisana načelima

  L’Occitane en Provence & Castelbajac Paris: Limitirana kolekcija inspirisana načelima

  Ko bi ikada i pomislio da se Planet L’Occitane en Provence i Castelbajac Paris mogu sudariti! A ipak su ta dva brenda prepoznala nešto jedan u drugome. Zvjezdana, pop-art modna kuća i prirodni svijet L’Occitana imaju nekoliko zajedničkih stvari.

  Kada se sastanu optimistični sanjar i ljubitelj prirode, fokusiraju se na načela, vrijednosti koje su željeli držati zajedno. I tako se dogodilo da je francuski brend CASTEBAJAC Paris posudio svoj umjetnički procvat L’Occitane načelima. Sa nekoliko crtica i boja, ukrašena je cijela praznična kolekcija 2018. godine, pronalazeći tako savršene riječi i motiv da ispričaju istinsku priču o vrijednostima L’Occitana.

  DVA BRENDA OBASJANA SVJETLOŠĆU

  L’Occitane ima viziju koja nadilazi Provansu. Potaknut toplim svjetlom koje osvjetljava južnu Francusku, proizvodi proizvode od sastojaka prožetih sunčevom svjetlošću, dajući svakom od njih jedinstvenu osobinu. Ovo svjetlo je dio L’Occitana. Svakodnevno nadahnjuje brend i čini ga bezgraničnim, do neba… Glava u zvijezdama.

  Castelbajac Paris, maštovit, nadahnjujući, takođe gleda u sunce i svjetlo, upija njihovu toplotu i unosi je u svoje raznobojne kreacije. Žuta predstavlja svjetlo, donoseći trenutke bezbrižnosti i sreće. I tako Castelbajac gleda dole sa neba, na zemlju… Sunce je ono što povezuje ova dva brenda. Sa jedinstvenom porukom: Znajte sve što poklanjate!

  Dva sunčana i pozitivna brenda su bez kompromisa kada je riječ o načelima. Riječi Moja planetaMoja vizija govore zapravo: Moja obavezaMoja Provansa, pretvorene u L’Occitane vrijednosti od strane Castelbajaca, dok je Moja želja i Moji snovi čvrsto usmjerena ka zvjezdanom nebu kreativne modne kuće. Svaki L’Occitane proizvod je više nego poklon, povezujući jednu ili više načela.

  IZA SVAKOG POKLONA: BRIGA ZA EKOLOGIJU

  U L’Occitanu su fascinirani prirodom i njenom moći, njenom mogućnosti da nas iznenadi i njenim proučavanjem. Ona njeguje strasti u nama, nadahnjuje nas i čini nas odlučnim da zaštitimo bioraznolikost. Naša zemlja je naš najljepši dar. Posvećeni smo odbrani i promicanju jedinstvene raznolikosti. Jug Francuske je savršen prvi korak otkako je IUCN (Međunarodna unija za očuvanje prirode) identificirala mediteranski bazen kao žarište biološke raznolikosti. To znači da je to jedan od najbogatijih ekosustava na svijetu i da je potrebno imati strategiju njegovog očuvanja.

  L’Occitane je, također, uključen u očuvanje ekološke kultivacije smilja na Korzici, dok je u Burkini Faso uspostavio obostrano-koristan odnos na temelju poštene trgovine.

  POKLON KUTIJE PREPUNE BOJA

  Zajedno, L’Occitane i Castelbajac su ukrasili obilje setova za poklon, sa višestrukim dizajnom. Kutije su sazvježđe vrijednosti i podsjećaju nas na to kako je čarolija praznika zapravo čarolija dijeljenja, te da je ovo doba darivanja.

  IZA SASTOJAKA: PARTNERSTVO

  Oslikano plavetnilom Castelbajaca i postavljeno naspram L’Occitane vrijednosti, Karite krema za ruke izgleda bolje i ljepše nego ikada. I nosi snažnu poruku: iza ove kreme stoji partnerstvo koje je započelo 1980. godine, fer trgovina, lanac snadbjevanja žena u Burkini Faso. Partnerstvo je ojačano 2006. godine, kada je osnovana L’Occitane fondacija čiji je, jedan od fokusa, promovisanje ženskog rukovodstva u Burkini Faso. U početku, bilo je oko desetak žena koje su pravile karite puter svojim rukama. Sada, preko 10.000 žena radi narudžbe za L’Occitane i koristi mehanizovanu opremu. U cilju postizanja veće emancipacije žena u Burkini Faso, Odjeljenje za održive sastojke u L’Occitane-u radi na stvaranju fer-trgovinskog lanca snadbjevanja. Od 2009. godine, 100% je potvrđen Fair Trade lanac snadbjevanja.

  Neki sastojci zaslužuju da ih slavimo, i to je tačno ono što je Castelbajac uradio sa ikoničnim L’Occitane karite puter linijom. Obučeni u plavu boju, ukrašeni zvijezdama, da lete do mjeseca… Dostupne samo u ograničenom izdanju.

  Savršeni miris čudesnog čaja uključuje mirisnu kremu za ruke, ultra laganu kremu za tijelo i pjenu za tuširanje. Ukrašena blistavom i sunčanom žutom bojom, koja je jedinstvena za ovu dizajnersku kuću, kolekcija je prijatna za sva čula…savršena za ispod Novogodišnjeg drvceta…

  IZA SASTOJAKA: POŠTOVANJE PROIZVOĐAČA

  Iza ulja za tuširanje, na koži topljivog, mirisnog ulja, leži L’Occitaneova borba da se očuva drvo Badema u Provansi. Poslije izuzetno teške zime, 1956. godine, kada mnoga od Bademovih stabala nisu preživjela, drveće je zaboravljeno da bi se posvetili profitabilnijim usjevima. Ali u skorije vrijeme, ponovo su zasađena, inicijativom braće Džubert, proizvođača Lavande iz regije Valensole. Oni su odbili prihvatiti situaciju, bili su prvi koji su odlučili da podstaknu povratak ovog voćnog drveta u Provansu.

  Želeći da vrate pejzaže njihovog djetinjstva, napustili su Provansu, stekli iskustvo na drugim mjestima, naučili nove tehnike. Zatim se vratili i posadili 10.000 stabala, a potom još 15.000. Uskoro će ih biti oko 30.000. L’Occitane pruža dugoročnu posvećenost proizvođačima sa juga Francuske. Ne samo da kupuje Badem, nego koristi i slomljene ljuske i orahe koji se ne mogu koristiti, a jednako su korisni…

  SAPUN, U TOME JE SVE

  Savršeni L’Occitane sapun također ima novi svečani izgled. Obogaćen kreativnošću Casteldebajac, naš novi sapun u limitiranom izdanju, zlatnog dizajna. Naš sapun solidarnosti, koji potpomaže prikupljanje sredstava za UNICEF, izražava trenutnu ambiciju: borba protiv sljepila koje se može spriječiti.

  L’Occitane je oduvijek bio posvećen očuvanju vida-ovo je jedno od glavnih djelovanja ove fondacije. UNION FOR VISION 10za20 program je postavljen u cilju borbe protiv sljepila širom svijeta i ima za cilj obezbijediti preglede za oko 10 miliona ljudi do 2020. godine.

  Od 2016. godine L’Occitane podržava napore UNICEF-a da spriječi sljepilo i pomogne 1,7 miliona djece, kroz vitamin A sumplementarni program, finansirajući ih prodajom sapuna solidarnosti, proizvoda za prikupljanje sredstava.

  DVA KARITE SAPUNA: ZA ZVIJEZDE

  Ukrašeni zlatnim nijansama, ovi limitirani sapuni od Karite putera, izgledaju spremno za novogodišnje praznike. Ukrašeni sazvježđem Castelbajaca, njihov zvjezdani dizajn pruža savršen izgovor da ih probate iznova…

  L’OCCITANE PODRŽAVA UNICEF!

  Kupovinom L’Occitane sapuna podržavate UNICEF, pomažete u stvaranju svijeta u kojem postoji način da se izbjegne sljepilo, obezbjeđujući im vitamin A. Umotani, kao i obično, u poklon papir, sa dodirom plave i zelene boje, ovaj mali sapun je samo jedan od načina da pomognete da se okonča sljepilo u svijetu djece. Sav prihod od prodaje ovog sapuna doniran je UNICEF-ovom programu u Boliviji, Gvineji…

  KUPOVINOM JEDNOG SAPUNA SOLIDARNOSTI – JEDNA GODINA VITAMINA A ZA TROJE DJECE