Lokacije za klizanje u Sarajevu

Ljubitelji magije na ledu ove zime imaju širok izbor klizališta širom bh. prijestolnice.

 

Ako ste ljubitelj klizanja, Sarajevo je grad po vašoj mjeri! Klizati možete na više lokacija uz vrlo povoljne cijene ili čak potpuno besplatno.

 

Klizalište u parku Hastahana

 

U okviru Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, otvorenog u parku Hastahana na Marijin dvoru, nalazi se i klizalište. Market će trajti do polovine januara 2019. godine, dok će klizalište biti otvoreno do polovine februara.

Klizanje na ledenoj plohi, površine od 400 kvadratnih metara, besplatno je za sve građane zahvaljujući sponzorima i uz podršku Općine Centar. Unajmljivanje klizaljki košta simbolične 2 KM, a klizalište je otvoreno svakog dana u periodu od 9:00 do 22:30h. Termini za klizanje traju jedan sat, s pauzom od pola sata između njih, kako bi se ledena ploha očistila i pripremila za novi termin.

 

Ledena čarolija na Vilsonovom šetalištu

Već treću godinu Općina Novo Sarajevo nudi svim građanima raznovrsne sadržaje na lokalitetu Otvorenog kulturnog centra Vilsonovog šetališta. U okviru “Ledene čarolije” postavljeno je i klizalište za sve uzraste, a za mališane je tu i besplatna škola klizanja. Ledena čarolija je otvorena svakim danom od 10 do 21 sat do 27. januara 2019. godine.

Klizalište u krugu vanjske piste Zetre

Klizalište dimenzija 40X20 metara, pokriveno je montažnim šatorom, a uključuje mjesto za presvlačenje klizača, tribine s 50 mjesta, kafe aparat s raznim toplim i hladnim napicima, vrhunskim ozvučenjem i osvjetljenjem za jedinstven zimski ledeni ugođaj. Ulaz na klizalište je u krugu Zetre, pored autopraonice, prije ulaza na veliki parking, a prodaja karata i iznajmljivanje klizaljki se vrši pri samom ulasku na klizalište. Termini za klizanje su petkom od 19:45 do 20:45 sati, subotom od 12 do 14 sati, od 15:30 do 16:30 sati, te od 19:45 do 20:45 sati, a nedjeljom od 12 do 14 sati, od 15:30 do 16:30 te od 19:45 do 20:45 sati.

Cijena ulaznica za jedan termin iznosi 3 KM, a iznajmljivanje klizaljki košta 2KM. U ponudi su i posebne porodične karte i grupna klizanja.

 

Glice klizalište u Sunnylandu

U okviru trebevićkog zabavnog parka Sunnyland otvoreno je prvo Glice klizalište u BiH koje pruža jedinstven osjećaj klizanja s pogledom na sarajevsku panoramu.

Klizanje na Glice sintetičkom klizalištu pruža osjećaj klizanja kao i na pravom ledu. Ovaj led koriste profesionalni sportisti, a preporučuju ga stručnjaci jer predstavlja ravan sistem spajanja ploha sintetičkog leda koji je neprimjetan pri klizanju. Klizalište je za sve uzraste otvoreno od 9 do 22 sata, a omogućeno je i iznajmljivanje klizaljki. Ulaz na klizalište košta 5 KM i uključuje klizaljke.

 

Ledena ploha u Zetri

U Olimpijskom kompleksu „Juan Antonio Samaranch – Zetra“ počela je sezona klizanja 2018/2019 i trajat će do polovine februara! Cijena ulaznice je 3 KM, oštrenje klizaljki košta 4 KM, dok iznajmljivanje klizaljki košta 4 KM. Garderoba košta 1KM.

Tokom cijele sezone u Zetri će biti organizovane škole umjetničkog i brzog klizanja i hokeja.

Termini klizanja:
09:00 do 10:00h, 11:30 do 12:30h, 13:45 do 14:45h, 16:00 do 17:00h, 19:45 do 20:45h

 

Klizalište u Centru “Safet Zajko”

Centar za edukaciju, sport i rekreciju “Safet Zajko” svojim ambijentom i sadržajima privlači veliki broj posjetitelja, a sada je za zimske radosti spremna i njegova ledena ploha za sezonu 2018/19. godinu, Klizalište je dostupno svim građanima, svakim danom od 09:00 do 22:00 sati, sve do sredine februara, a ako vrijeme bude dozvoljavalo ova zimska čarolija će potajati i duže. Klizaljke se mogu iznajmiti po cijeni od 1,00 KM.

 

Klizalište u okviru projekta “Starogradska bajka”

U okviru projekta „Starogradska bajka“ koji počinje iduće sedmice na Trgu oslobođenja, bit će postavljeno veliko klizalište koje će u dva mjeseca građani moći koristiti potpuno besplatno. Klizalište koje će se postaviti bit će od naučno projektovanog materijala koji je identičan ledu i izgledom i karakteristikama. Razlika je što nije od leda, što znači da nema potrošnje struje, niti vode, niti zavisi od vremenskih prilika: visokih, niskih temperatura, padavina i slično. Klizalište će izdavati klizaljke bez naknade, a radit će svakog dana od 10:00 do 22:00 sata.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content