Lokacije za klizanje u Sarajevu

Ljubitelji magije na ledu ove zime imaju širok izbor klizališta širom bh. prijestolnice.

Ako ste ljubitelj klizanja, Sarajevo je grad po vašoj mjeri! Klizati možete na više lokacija uz vrlo povoljne cijene ili čak potpuno besplatno.

Zimska čarolija na Skenderiji

U okviru tradicionalne “Zimske čarolije” na Skenderiji otvorena su dva klizališta, jedno otvorenog tipa na platou sa površinom od 600 metara kvadratnih, na kojem će, osim slobodnog klizanja, biti upriličena i škola curlinga.

Drugo klizalište je otvoreno u dvorani “Mirza Delibašić”, a na površini od 1.800 metara kvadratnih planirana su takmičenja u brzom i umjetničkom klizanju te hokejaška takmičenja.

Prodaja ulaznica ostaje u biletarnici na platou Skenderije, a iznajmljivanje klizaljki u dvorani.

Termini za klizanje su za sada  isti na oba klizališta.

CIJENA: 4KM termin, 60min, 3km iznajmljivanje klizaljki

Dječija čarolija na Vilsu

Zima na Vilsu postala je centralno mjesto zabave, sportskih i kulturnih aktivnosti za sve generacije, a Općina Novo Sarajevo krajem decembra počet će sa realizacijom projekta „Dječija čarolija“ na ovom lokalitetu.

Kao i prethodne tri godine najmlađim sugrađanima bit će omogućeno besplatno klizanje na ledu uz korištenje klizaljki, zatim besplatna škola klizanja za početnike uz angažovanje profesionalnih trenera, rekreativno klizanje za sve generacije, kao i raznovrsni sportski i zabavni sadržaji.

Sve aktivnosti tokom trajanja projekta Dječija čarolija u okviru Zime na Vilsu će biti potpuno besplatne za sve posjetioce.

Dječija čarolija na Vilsonovom šetalištu počinje 27. decembra i trajat će do kraja februara 2024. godine uz pregršt zabavno – sportskih sadržaja.

CIJENA: U toku trajanja Dječije čarolije besplatno, inače termini traju 75 minuta, sa 15 minuta pauze, 3.5KM termin, 3.5KM klizaljke

Klizanje na Ilidži

Klizalište na Ilidži je smješteno u obnovljenom Velikom parku.

S obzirom na činjenicu da je Veliki park uspješno obnovljen sigurno da je ambijent za klizanje poprimio jednu posve novu dimenziju posebno u noćnim satima

I ove godine cijene za korištenje leda i klizaljki za sve one koji ih nemaju bit će simboličnog iznosa kako bi svi mogli biti dio Zimske čarolije.

Korištenje ledene plohe i iznajmljivanje klizaljki u trajanju od 45 minuta i ove će godine koštati dvije konvertibilne marke, dok će svi posjetioci koji dođu s vlastitim klizaljkama 45 minuta na ledu plaćati 1 KM. 
 
Cijena: 1 KM

Klizanje u Centru za sport i rekreaciju “Safet Zajko”

Centar za edukaciju, sport i rekreciju “Safet Zajko” najveći je park u Sarajevu. Nalazi se u novom dijelu grada, u naselju Halilovići. Kompleks se prostire uz rijeku Miljacku, na 12 hektara površine s oko 600 stabala.

Centar svojim ambijentom i sadržajima privlači veliki broj posjetitelja, a sada je za zimske radosti spremna i njegova ledena ploha za sezonu 2023/24. godinu.

Osobe koje imaju vlastite klizaljke, termin klizanja plaćat će simbolično jednu konvertibilnu marku.

Iznajmljivanje klizaljki će se naplaćivati dvije konvertibilne marke, za termin od 45 minuta klizanja. 

Ledena ploha klizačima će biti na raspolaganju svakim danom od 11 do 21 sat. Termin počinje na cijeli sat i traje 45 min.

Klizanje preko puta Vijećnice

Na Trgu Prve brigade u Starom Gradu, preko puta Vijećnice i u blizini Inat kuće, otvoreno je besplatno klizalište za sve posjetitelje, u sklopu manifestacije Winter Fest.

Termini klizanja za vrijeme trajanja manifestacije “Winter Fest”

15:00 – 16:00

16:15 – 17:15

17:30 – 18:30

18:45 – 19:45

20:00 – 21:00

21:15 – 22:15

Klizanje u Vogošći

Do 31. januara 2024. ispred KSC Vogošća otvoreno je klizalište sa pravim ledom u sklopu manifestacije “Zimska priča”.

Besplatni termini klizanja će biti objavljeni na Facebook stranici JU KSC Vogošća.

Klizanje u Zetri

Tradicionalno i u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samarach – Zetra” je otvoreno klizalište.

Termin traje dva sata, ulaz je četiri KM, iznajmljivanje klizaljki 3 KM.

Sve dodatne informacije možete pronaći na Facebook stranici Klizalište HK Vukovi Sarajevo.

Klizanje u Ilijašu

Ledena ploha postavljena je na Trgu Alije Izetbegovića u Ilijašu u sklopu manifestacije “Ilijaška zima 2024” i bit će tu do 28. januara.

Radit će svakim danom u vremenu od 11 do 21 sat.

Cijena ulaznice (uključeno i iznajmljivanje klizaljki) tri (3) KM, kupovina ulaznica u prostorijama KSC Ilijaš.

Pored mogućnosti svakodnevnog korištenja plohe za klizanje, pripremljen je i niz kulturnih i zabavnih sadržaja, namijenjenih uglavnom djeci i mladima.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content