“Love, People” postala globalna himna djece širom svijeta

Dječiji hor iz Srebrenice “Kuće dobrih tonova” sa zadovoljstvom najavljuje da je spot za pjesmu Love, People, koju izvodi više od 1000 djece, iz 15 horova širom svijeta, završen!.

 

Spot, koji i slikom predstavlja glavnu poruku pjesme, prijateljstvo, ljubav i razumijevanje, jedinstven je poduhvat u čijem snimanju su učestvovali horovi s Novog Zelanda, iz Kenije, Vijetnama, Južne Afrike i drugih dijelova svijeta. Snimanje ove pjesme je bilo nevjerovatno putovanje. Toliko različitih kultura, toliko divnih običaja i toliko nasmijanih lica… I svi s istom porukom: jedinstvo i harmonija u svijetu.

Spot je sniman na više od 20 lokacija širom svijeta i za njegovu realizaciju trebalo je više od 6 mjeseci.

Izvršni producent i pokretač projekta je Ismar Porić, muziku je radio Mirko Šenkovski Geronimo, tekst Ismar Porić i Tricia Tunstall. Scenario i režiju potpisuje Damir Bašić Duka.

Svijet možda izgleda kao tmurno mjesto, ispunjeno neprijateljstvom i nerazumijevanjem, ipak, ispod toga, postoji nada, koja se čuje u mjestima gdje vladaju siromaštvo, nasilje. To je zvuk djece koja zajedno pjevaju u harmoniji koja mijenja njihove živote nabolje, dajući im nadu u bolje sutra, u bolji svijet.

Love, People je zajednička poruka nade u bolju budućnost, budućnost koju ova djeca svaki dan doživljavaju pjevajući ovu himnu, ali i učestvujući u radu El Sistema pokreta,  koji okuplja više od milion djece u 65 zemalja širom svijeta.

Dječiji hor iz Srebrenice je 2014. godine snimio pjesmu Love, People kao pomoć žrtvama katastrofalnih poplava u Bosni i Hercegovini. Sada je ta pjesma postala globalna himna djece koji su u Sistema horovima širom svijeta.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content