Maldivi – sedam noćenja u raju

Maldivi – sedam noćenja u raju

I dok se svi u BiH pripremaju za dolazak hladnih dana, za zimsku sezonu, zašto ne baš sad nadoknaditi propušteno i otići u tropske krajeve, sunčati se na plaži i brčkati se kraj mora ili okeana…

Za Maldive kažu da su raj na zemlji… I sigurno nedosanjan san mnogih. I dok su nam još uvijek brojne opcije za putovanja zatvorene, baš na Maldive možemo ići u vrhunskoj ponudi Relax Toursa.

Period: 23.11-02.12.2020. 

Broj mjesta ograničen – aerodromske takse uključene

Maldive čini arhipelag od 26 atola sa ukupno 1190 otoka, od kojih je 200 otoka nastanjeno, dok je 87 u potpunosti pretvoreno u ekskluzivna turistička odredišta. Ostatak arhipelaga je nedirnuta priroda usred Indijskog oceana – visina otoka rijetko doseže 2 metra, što je pravo prirodno čudo. Arhipelag ukrašen kokosovim palmama s blistavim bijelim plažama, tirkiznim lagunama, čistim toplim morem i koraljnim grebenima prepunim raznolikom tropskom florom i faunom… na Maldivima se snovi ostvaruju.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

Hotel Kaani Palm Beach  4*ili sličan  

http://www.kaanipalm.com/

CIJENA ZA PRVIH 10 UPLATA
MINIMALNO 20 PRIJAVLJENIH: 2.199 KM

Napomena:  U slučaju manjeg broja prijava od 15 putnika, cijena aranžmana se uvećava radi primjene individualnih cijena.

U cijenu uključeno:

  • Let na relaciji Sarajevo-Istanbul– Male – Istanbul – Sarajevo
  • Aerodromske takse
  • Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu  4* na bazi  noćenja sa doručkom
  • Svi transferi navedeni u programu
  • Pratilac putovanja iz Relaxa na minimalno 20 prijavljenih

U cijenu nije uključeno:

  • Fakultativne izlete
  • Doplata za 1/1 sobu: 
  • Osiguranje 
  • Obroke koji nisu navedeni u programu
  • Bilo koje druge troškove koji nisu navedeni pod aranžman uključuje

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

1. DAN   23.11.2020. SARAJEVO – ISTANBUL                    Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Let za Istanbul u 20:20 h na letu TK1026. Slijetanje u Istanbul planirano je u 00.20 h.  Odmor do nastavka leta.  

2. DAN   ISTANBUL – MALE – MAAFUSHI

Nastavak leta za Male planiran je u 02:10 h na liniji TK730 (SVA VREMENA SU LOKALNA). Slijetanje na Maldive u 12:15 h te transfer do hotela.  Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor… Noćenje.

3. DAN  – 8. DAN    MAAFUSHI                

Sigurno ste ponekad sanjarili o svom mjestu pod suncem, usamljenom otoku usred okeana, tirkizna boja mora i pješčane plaže s palmama kao iz najljepših reklama… na Maldivima se snovi ostvaruju. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje na prekrasnim pješčanim plažama otoka. Odmor na Maldivima upotpunjujemo FAKULTATINIM izletima:

Ronjenjenje i snorkling – Maldivi su dom mnogobrojnoj morskoj flori i fauni u svijetu, koju čini preko hiljadu različitih vrsta riba,  dvije stotine vrste korala, kornjača, i nije ni čudo što mnogi vide Maldive kao jednu od najvećih ronilačkih destinacija na svetu. Za sve one koji žele užovati u ljepoti morskih dubina postoje škole ronjenja koje rade po strogim kriterijumima i programima najpriznatije svjetske ronilačkih  organizacija. Početnici mogu da se oprobaju u plićoj vodi koja obiluje šarenim podvodnim svetom. Nakon toga mogu nastaviti na naprednije lokalitete i izlete sa brodića. Bilo da ronite na obližnjem grebenu ili ste krenuli na zaron sa broda, srešćete se sa stanovnicima okeana, poput šarenih ribica najrazličitijih dimenzija i oblika, kornjačama, ražama, mantama i drugim stvorenjima. Raznobojni korali su takođe očaravajući. ,Za sertifikovane ronioce mogući su dublji zaroni i čak zaroni na olupinama brodova. Ukoliko se opredijelite za ronjenje, ovo će biti jedno od najlepših iskustava sa putovanja i pamtićete ga dugo, jer ovo  mjesto obiluje svim onim što jedan podvodni tropski raj ima da pruži.

Uživajte u pješčanim adama, u nestvarno bijelom i čistom pjesku i različitim nijansama plave i zelene vode. Odmorite se i uživajte u čarima Indijskog okeana. Ukoliko želite uživati u dobroj hrana na osamljenom ostrvu, kupati se u čistom moru, istražite podvodni svijet i  koralne grebene u samoći, domaćini nude izlete na neke od mnogih nenaseljenih ostrva.

Potraga i snorkling sa kit ajkulom.  Svi vole da plivaju sa delfinima, ali plivanje sa kit-ajkulama je iskustvo koje se pamti do kraja života. Ove ajkule vole ljude, pa im se može prići prilično blizu i čak se slikati sa njima.

9. DAN /     MAAFUSHI – ISTANBUL                

Na dan 29.11. odjava iz hotela, slobodno vrijeme te transfer do aerodroma radi leta za Istanbul. Let za Istanbul   je TK731  u 23:35 h , a slijetanje je u 06:20 h. (SVA VREMENA SU LOKALNA).  Odmor do nastavka leta.

10. DAN /    ISTANBUL – SARAJEVO                

Prijava na let TK1021 te poljetanje za Sarajevo u 10:40 h. Slijetanje u Sarajevo predviđeno je u 10:45 h. (SVA VREMENA SU LOKALNA)  

Relax Tours

Zelenih Beretki 22
71000 Sarajevo, B&H
Tel: +387 33 263 330
Fax: +387 33 263 331

relaxtours@relaxtours.com
sales@relaxtours.com