Manifestacija “Pismo prijateljima” u čast sarajevskih velikana, Kemala Montena i Davorina Popovića

  Manifestacija “Pismo prijateljima” u čast sarajevskih velikana, Kemala Montena i Davorina Popovića

  Grad Sarajevo organizira događaj i druženje “Pismo prijateljima” u čast sarajevskih velikana, Kemala Montena i Davorina Popovića koje će se održati u nedjelju, 22. septembra sa početkom od 18h u kultnom prostoru ispred FIS -a i u Spomen parku Mirze Delibašića i Davorina Popovića.

  Na druženje su pozvani prijatelji, poštovaoci lika i djela velikih umjetnika te brojni saradnici i poznanici koji su bili dio karijera Montena i Popovića. Očekuje se dolazak mnogih poznatih ličnosti poput Abdulaha Sidrana, Dražena Žerića Žere, Ismeta Nune Arnautalića, Mikija Trifunova i brojnih drugih.

  -Želimo stvoriti paradigmu sjećanja na naše savremenike koji su postali simbolima našeg grada. Ovo je samo jedan mali znak pažnje, sjećanje na dva velika umjetnika koji su obogatili živote generacija. Okupit ćemo prijatelje, govoriti lijepim riječima, sjetit ćemo se i te velike pjesme Pismo prijatelju koja je u gradu pod opsadom značila otpor, nadu i sarajevski duh – rekao je tim povodom gradonačelnik Abdulah Skaka.

  Događaj, koji će biti otvoren za građane, šalje poruku da će Montenova i Popovićeva djela ostati zauvijek živa u bh. prijestolnici.

  Kemal Monteno rođen je 17. septembra 1948. u Sarajevu, a Davorin Popović 23. septembra 1946.