Mastercard Akcelerator unapređuje mogućnosti industrije finansijskih tehnologija

  Mastercard Akcelerator unapređuje mogućnosti industrije finansijskih tehnologija

  Kompanija Mastercard najavila je danas pokretanje Akceleratora, nove inicijative koja za cilj ima brži razvoj industrije finansijskih tehnologija (FinTech), a koja se bazira na snažnoj vezi same kompanije sa ovim sektorom. Ova inicijativa je osmišljena tako da pomogne ambicioznim igračima iz FinTech sektora time što će im pružiti podršku prilagođenu njihovim potrebama, a koja uključuje pristup uvidima, alatima, tehnologijama i investicijama potrebnim za podršku inovacijama.

  Akcelerator je osmišljen tako da funkcioniše u simbiozi sa već uspješnim StartPath programom za podršku startapovima, a sam proširuje i produbljuje vezu kompanije Mastercard sa FinTech zajednicom i narednom generacijom digitalnih banaka.

  Među alatima i sredstvima dostupnim u okviru Akceleratora nalaze se stručnjaci licencirani od strane kompanije Mastercard kao podrška širenju na tržištu, pristup tržišno-prilagođenim finansijskim uvidima za brži rast poslovanja i mogućnost pristupa sredstvima za procesiranje plaćanja. U program je uključen i tim Mastercard savjetnika kao podrška implementaciji projekata na tržištu, obradi podataka i analitici. Sam program pruža i sredstva za strateška investiranja i kolateralna ulaganja na početku poslovanja.

  „Pokretanje ove inicijative je naredni korak na našem putu sa dugoročnim ciljem da postanemo preferirani partner za FinTech kompanije širom svijeta,“ izjavila je En Kerns, potpredsjednica kompanije Mastercard. „FinTech zajednica je globalno posmatrano jedna od najaktivnijih industrija sa brzim tempom razvoja, a Mastercard je posvećen pomaganju brzorastućim firmama da ostvare svoj puni potencijal. Posjedujemo veliko iskustvo u pomaganju rasta finansijskoj industriji i to nas stavlja u jedinstvenu poziciju da pružimo platformu koja može da pomogne FinTech kompanijama da ostvare svoje ambiciozne planove za rast.“

  Mastercard je već godinama posvećen Fintech industriji i ima partnerstva sa pionirima koji su se razvili u globalne brendove. Mastercard trenutno podržava više od 30 razvijenih i digitalnih banaka u razvoju u Evropi. Istraživanja jasno pokazuju da potrošači sve više imaju posla sa digitalnim bankama, ali i da njihova očekivanja stalno rastu. Prilike na tržištu za ambiciozne firme u oblasti digitalnog bankarstva i FinTech industrije su jasne, a Mastercard je spreman da im pomogne da ostvare svoje mogućnosti.

  O kompaniji Mastercard

  Kompanija Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je tehnološka kompanija koja posluje u okviru svjetske platne industrije. Predstavljamo najbržu platnu mrežu na svijetu koja povezuje korisnike kartica, finansijske institucije, prodavce, javne uprave i poslovne subjekte u preko 210 zemalja i teritorija. Proizvodi i rješenja koja nudi kompanija Mastercard čine svakodnevne trgovačke aktivnosti – kao što su kupovina, putovanje, poslovanje i upravljanje finansijama – jednostavnijim, bezbjednijim i efikasnijim za sve. Pratite nas putem Twittera @MastercardNews, ili nam se priključite u razgovoru na našem blogu Beyond the Transaction Blog i prijavite se za najnovije vijesti na Engagement Bureau.